Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonat ryhdistäytyi selvään voittoon Norjasta – "Kolmanteen erään saatiin yksi vaihde lisää"

Norja piti kaksi erää Leijonia kovilla torstai-iltana 3 126 katsojan edessä Joensuun jäähallissa. Loppulukemat olivat isäntien vahvan päätöserän ansiosta 6–2.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen päätöserän pelaamiseen.

– Pari erää oli vähän nihkeää, eikä päästy parhaimpaamme. Norja kamppaili kyllä hyvin, ja peli oli ansaitusti tasan kahden erän jälkeen. Kolmanteen erään saatiin yksi vaihde lisää, ja se on ollut meidän vahvuus monena vuonna. Emme ole niitä (päätöseriä) hirveästi hävinneet.

– Luottavainen olo oli, että käännämme tämän pelin. Alku varsinkin oli vähän vaisu ja Kuopiossa pitää pyrkiä pelaamaan kolme erää, kuten nyt kolmas, Jalonen summasi.

Joukkueet kohtaavat perjantaina Kuopiossa ja toukokuun 13. päivänä Tampereella pelattavien kotikisojen avausottelussa.

Suomi karkasi päätöserässä

Päätöserässä Miro Aaltonen aloitti Leijonien maalitehtailun, jota Jere Sallinen, Sakari Manninen sekä Jere Innala (1+3) jatkoivat.

– Tunnelma oli tosi hieno, oli mukava nähdä halli täynnä. Hyvä voitto. Oma peli parani loppua kohti, ja hienoa että sai tehtyä maalin täällä, Joensuussa kiekko-oppinsa saanut Aaltonen fiilisteli taiston tauottua.

Avauserässä Norja siirtyi ylivoiman umpeutuessa johtoon Kristian Jakobssonin osumalla, mutta Toni Rajala (1+2) nosti isännät kapteeni Valtteri Filppulan loistosyötöstä tasoihin.

Kakkoserässä norjalaiset menivät uudestaan johtoon Magnus Gehebin karattua alivoimalla läpiajoon. 18 kertaa kiekon eteen venynyt Jussi Olkinuora oli tilanteessa voimaton.

Leijonien tasoitus tuli erän loppupuolella, kun Niko Ojamäki ohjasi Juuso Hietasen viivavedon verkon perille.

Innalalle ja Rajalalle kehuja

Päävalmentaja Jalonen nosti esiin muutamia yksilöitä pelin loppua kohti paranemisen lisäksi.

– Muutama pelaaja nousi esiin, Rajala ja Innala pelasivat hyvän pelin, ja nousujohteinen ottelu meiltä. Oltiin parhaimmillaan silloin kuin pitikin. Parannettavaakin jäi, ja pitää katsoa peli vielä uudestaan, Jalonen pohti.