Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitsevalle ravikuningattarelle vuoden avausvoitto Vermossa

Kauden neljäs startti toden sanoi Tapio Perttusen valmentaman ja ohjastaman Suven Sametin kohdalla, kun viime vuonna Seinäjoella ravikuningattareksi seppelöity tamma ravasi A.V. Marttilan tammasarjan voittoon keskiviikkona Vermossa.

Perttusen ja Suven Sametin kisa käynnistyi vauhdikkaasti, kun kaksikko latasi suoraan startista keulapaikalle. Matkavauhti pysyi kuitenkin koko matkan ajan reippaana, ja ravikuningatar joutui pistelemään maaliin asti tosissaan hallitakseen kisaa perille saakka ennen M.A. Pistettä ja Kari Rosimoa.

– Viimeisessä kurvissa kun korvat hevoselta aukaisin, niin hyvä paine tuli ohjiin. Hyvin Karin hevonen haastoi, ja tämäkin meinaa jäädä sisäradalla odottelemaan, Perttunen jutteli voittajahaastattelussa.

Kolmen voiton Torvinen

Vihtiläisen Väreen perheen suojatti Charlene Halm oli suoraan sairauspaussilta mainiossa vireessä. Risto Väreen valmentama tamma latasi startista keulapaikalle, josta piti kirivaiheessa ainoana mukana pysyneen Callela Exloverin varmoin ottein kurissa.

– Ei ollut helpoin tauolta paluu, kun hevonen oli ylilatautunut, ohjastaja Hannu Torvinen paljasti.

– Tamma kulutti vähän voimiaan suotta matkan aikana, mutta se on hieno hevonen, kun jaksoi viedä minua loppuun asti. Kunnia hevoselle.

Torvinen pääsi tuulettamaan toista 65-voittoaan heti seuraavan lähdön päätteeksi, kun Torvisen ohjastama Gyro Gearloose tsemppasi vahvalla juoksulla parhaaksi. Vihreänutun ilta huipentui lämminveristen kovimmassa lähdössä Torvisen narutellessa Markku Niemisen tallin Skyfall Shinen keulavoittoon.

Sisusarjassa somerolaisen Jukka Kauppisen suojatti Briljantti Buugi oli voimakkain. 6-vuotiaan oriin yli vuoden kestänyt ykkössijaton kausi katkesi ylivoimavoitolla.

– Aika mukavasti sytäsi, Kauppinen heitti.

Toto65-voittoon ravasi myös Ari Moilasen ajokki Deep Blue Font. Täysosumalla voitti 104,99 euroa, viidellä oikein sai 4,97 euroa.