Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Bottaksella jälleen hankala perjantai – kierrokset jäivät vähiin moottoriongelman myötä

Valtteri Bottas on neljänä viime kautena ajanut formula ykkösten Espanjan gp:ssä kärkikolmikkoon Mercedeksen leivissä. Tänä vuonna suomalaiskuljettaja piiskaa Alfa Romeon kilpuria, ja perjantainen harjoituspäivä Katalonian radalla Barcelonassa näytti, että kärkitaistoon sunnuntaina voi olla matkaa.

Bottas jäi päivän avausharjoituksissa lähes kolmen sekunnin päähän kärjestä. Toinen harjoitustunti oli vieläkin synkempi: autosta pöllähti savua ja ajokki hyytyi radalle session alkuvaiheissa. Bottas sai toisista harjoituksista tililleen vain kolme kierrosta.

– Meillä on joitain uusia osia autossa, ja avaussessio oli enemmänkin datan keruuta. Valitettavasti tämä tuntuu olevan jonkinlainen trendi nyt meillä, hankalat perjantait. Tällä kertaa kyse taitaa olla moottorista. Ei tämä mitään uutta ole meille, ja olen varma, että saumoja hyvään viikonloppuun on yhä, Bottas pohti.

Bottaksen mukaan auton päivitykset tuntuisivat kuitenkin toimivan.

– Toisten harjoitusten (parhaalla) kierroksella auto tuntui hyvältä. Sen perusteella sanoisin, että päivitykset tuntuvat toimivan. Kyllä yhdestäkin kierroksesta voi oppia, ja (tallitoveri) Gyanyu Zhou sai ajettua joitain pitkiä vetoja.

Leclerc nopein ennen Mercedeksiä

MM-pistekärki, Ferrarin Charles Leclerc oli nopein molemmissa harjoituksissa. Espanjalaisyleisö sai puolestaan riemuita Ferrarin Carlos Sainzin ja Alpinen Fernando Alonson hyvistä kierroksista, mutta päivän tyytyväisintä ilmettä lienee ollut F1-mahtitalli Mercedeksen varikkopilttuussa. George Russell ja Lewis Hamilton ylsivät toisissa harjoituksissa aivan Leclercin tuntumaan, joten alkukauden ajan tuskailleella tallilla vaikuttaisi olevan nyt paremmat lähtökohdat kohti kisasunnuntaita.

Mercedes-tähti Hamilton oli "supertyytyväinen" auton kehittymisestä sitten viime kisan. Mercedestä kiusannut auton pomppiminen on saatu kuriin.

– Isot, isot, isot kiitokset kaikille tehtaalla siitä, että ei ole luovutettu ja on jatkettu (kohti parempaa). Emme ole vielä nopeimpia, mutta oikealla tiellä ollaan. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olemme ajaneet suorilla ilman pomppimista. On sitä vielä, mutta tilanne on nyt huomattavasti parempi, Hamilton totesi muun muassa Autosportin mukaan.