Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalainen Mykyta, 22, on löytänyt paikkansa jääkiekon MM-kisojen vapaaehtoistiimissä – perhe pakeni hävityksen keskeltä Mariupolista Venäjän kautta Suomeen

Ennen sodan alkamista Mykyta Zhdanov työskenteli jääkiekkoseura HC Mariupolin palveluksessa. Maaliskuussa hän vietti lähes kaksi viikkoa pommisuojassa, nyt hänen päivänsä kuluvat Tampereella lähes tuliterän jääkiekkoareenan mediakeskuksessa vapaaehtoistöissä.

Jääkiekon MM-kisojen mediakeskuksessa Tampereella vapaaehtoistyöntekijöiden joukossa häärii pitkä tummatukkainen mies. Kohtelias nuorukainen kohtaa päivien aikana ohimennen ainakin kymmeniä journalisteja, monien kanssa hän puhuukin ja neuvoo heitä kohtalaisen hyvällä englannin kielellä sen verran kuin pystyy tai ohjaa kokeneempien työntekijöiden luokse.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Savon Sanomien sisällöt.

Tilaa 6 kk 5,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Tilaajana saat enemmän

  • Tilaajana saat monipuolista luettavaa vuoden jokaisena päivänä. Tarkista paikalliset puheenaiheet ja lue kiinnostavimmat juttumme jatkuvasti päivittyvästä Savonsanomat.fi-verkkopalvelusta. Tee tilaus ja valitse juuri sinulle sopivin tapa lukea.