Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Koivisto golfasi ensimmäisen voittonsa Euroopan-kiertueella ja hankki kisapaikan major-turnaukseen

Suomalaisgolffari Tiia Koivisto voitti lauantaina Ranskassa huipentuneen naisten Euroopan-kiertueen kilpailun. Hän oli kolmen kierroksen jälkeen tasoissa Australian Whitney Hillierin kanssa tuloksessa kuusi alle parin ja taivutti vastustajansa uusinnassa.

– Tuntuu mahtavalta. Itse asiassa pelasin yhden ensimmäisistä Euroopan-kiertueen kilpailuistani täällä Evianissa ja nyt voitin sen, joten en voi uskoa tätä, kolmatta kauttaan Euroopan-kiertueen pelioikeuden omistava Koivisto riemuitsi tiedotteessa.

Koivistosta tuli neljäs suomalainen, joka on voittanut naisten Euroopan-kiertueella. Häntä ennen voittajiksi ehtivät Minea Blomqvist-Kakko kahdesti (vuosina 2004 ja 2008), Riikka Hakkarainen (2006) ja Matilda Castren (2021). Tuore voittaja kuittasi palkintorahaa 37 500 euroa. Kakkonen sai 15 000 euroa vähemmän, joten uusinnan voittamisella oli suuri taloudellinenkin merkitys.

Koivisto kiitteli kilpailusta aiemmin pudonnutta Sanna Nuutista, joka auttoi yllätysroolissa.

– Sanna oli caddieni uusinnassa, ja hän on yksi parhaista ystävistäni. Oli hienoa, että hän oli täällä ja teki oloni rennommaksi. Tiesin, että jos saan hyvän lyönnin viimeisessä putissa, voin voittaa. Ja kun se meni sisään, tuntui hyvältä.

Koivisto ansaitsi paikan heinäkuun lopussa Ranskassa kilpailtavaan major-turnaukseen, joka on hänelle uran ensimmäinen.

– Tulee olemaan mahtavaa pelata ensimmäistä kertaa majorissa, Koivisto kertoi.