Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän suomalaista mukana NHL:n draftileirillä

NHL-jääkiekkoliigan uusien pelaajien varaustilaisuus eli drafti järjestetään tänä kesänä Montrealissa 7.–8. heinäkuuta. Maanantaina Buffalossa alkoi draftia edeltävä lähes viikon mittainen leiri, jonne on kutsuttu 96 pelaajaa antamaan näyttöjä NHL-seuroille. Draftileiri järjestetään nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019, sillä kahtena viime vuonna koronaviruspandemia esti tapahtuman.

Mukana pelaajajoukossa on seitsemän suomalaispelaajaa. Buffalossa asemiaan draftia varten pyrkivät parantamaan hyökkääjät Joakim Kemell, Brad Lambert, Jani Nyman, Topi Rönni ja Aleksanteri Kaskimäki, puolustaja Otto Salin sekä maalivahti Topias Leinonen. Puolustaja Kasper Kulonummi sai leirikutsun, mutta pelaajalistan mukaan hän ei päässyt paikalle.

JYPissä jo Liigankin makuun päässyt Leinonen on leiriporukassa harvinaisuus, sillä leirillä on mukana vain kolme maalivahtia. Suomalaisista tulevan draftin kärkinimiä ennakkoarvioissa ovat olleet JYP-lupaus Kemell ja Pelicansissa viime kauden päättänyt Lambert.

Liigan TPS:n slovakialaisnuorukainen Juraj Slafkovsky on myös arvioitu korkealle varausten joukossa, ja Slafkovsky on myös mukana leirillä, samoin kuin useimmissa ennakkoarvioissa draftin ykkösvaraukseksi nostettu kanadalaissentteri Shane Wright.

– Tämä on viimeinen suuri näyttöpaikka ennen NHL-draftia, ja se on viikko täynnä haastatteluita, lääkärintarkastuksia ja kuntotestejä. Niissä pelaajat pääsevät vuorovaikutukseen seurahenkilöstöjen kanssa, ja NHL-seurat oppivat niin paljon kuin mahdollista liigamme tulevista tähdistä, NHL:n kykyjenetsintäosaston johtaja Dan Marr tiivisti draftileirin liigan sivustolla.

Draftin ykkösvarauksen omaa Montreal Canadiens. Toisena draftaa New Jersey Devils ja kolmantena Arizona Coyotes.