Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisi pohja-aikaa ja WRC2-luokan kolmas sija tyydyttivät Kiuruveden Huttusta

Kiuruveden Jari Huttusen neljän päivän savotta Sardinian MM-rallissa palkittiin yhdellä kuljettajien MM-sarjan pisteellä, sillä hän ylsi lopputuloksissa sijalle kymmenen. Tärkeämpää oli kuitenkin kipuaminen kolmanneksi WRC2-luokassa.

Huttunen päätti kilpailun WRC2-luokan pohja-aikaan ja sen ansiosta britti Chris Ingram jäi neljänneksi 5,8 sekunnin erolla.

– Viimeinen pätkä tuli hyvin. Siihen voi tyytyväinen, että ajoin aika monelle pätkälle hyviä aikoja, viidet luokkapohjat kellottanut Huttunen totesi.

Huttunen jäi WRC2-luokan voittaneelle Nikolai Gryazinille 33,1 sekuntia. Toiseen sijaan ja Jan Solansiin jäi eroa 5,1 sekuntia. Huttunen kärsi kaksi rengasrikkoa ja hän arveli menettäneensä niiden takia aikaa noin minuutin. Ilman niitä hän olisi todennäköisesti voittanut WRC2-luokan.

– Vaikea sanoa. Gryazin taisi viimeisenä päivänä aika paljon himmata vauhtiaan, Huttunen arveli.

Lahtelainen Sami Pajari kilpaili ensimmäistä kertaa WRC2-luokassa MM-rallissa Sardiniassa. Luokan viides sija tyydytti Pajaria.

– Toivoin tällaista tulosta. Joillakin erikoiskokeilla meni jopa odotettua paremmin, kerran WRC2-luokan toiseksi nopeimman ajan kirjauttanut Pajari totesi.

– Päästiin maaliin ja saatiin kokemusta. Aloitimme varovasti, mutta kun päästiin fiilikseen niin vauhtiakin alkoi löytyä.

Pajari tavoittelee seuraavaksi juniorien MM-sarjan pisteitä Viron rallissa heinäkuussa. Jyväskylän MM-ralliin hänelle ollaan vuokraamassa samanlaista Skodan WRC-autoa, jolla hän ajoi Sardiniassa.

Eerik Pietarinen sijoittui WRC2-luokassa kuudenneksi.