Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomella pettymyspäivä keilailun EM-kotikisoissa

Suomi avasi keilailun miesten EM-kotikisat mainiosti neljällä mitalilla kisojen ensimmäisestä kahdesta lajista, mutta kolmas laji eli kolmimiehisjoukkuein kisattava trio toi pettymyksen tiistaina Talin keilahallissa Helsingissä. Kimmo Lehtonen, Joonas Jähi ja Osku Palermaa sijoittuivat yhdeksänneksi ja Tomas Käyhkö, Juho Rissanen ja Niko Oksanen 16:nneksi.

Lehtonen, Jähi ja Palermaa kamppailivat vielä karsinnan viimeiseen sarjaan lähdettäessä välieräpaikasta, mutta tulokset jäivät vaisuiksi ratkaisuhetkillä. Tappiota viimeisen välieräpaikan ottaneeseen Italian ykkösjoukkueeseen kertyi lopulta 81 pistettä. Käyhkö, Rissanen ja Oksanen jäivät mitalipeleistä 174 pistettä. Vaikeaa oli, kuului mielipide suomalaissuusta jos toisestakin.

– Aika surkeathan nuo sijoitukset ovat siinä mielessä, että singlessä ja parikilpailussa pärjättiin hyvin ja odotukset kasvoivat. Tällaisen pitkän turnauksen aikana (rata)olosuhteet muuttuvat, emmekä me pysyneet tuossa muutoksessa mukana tarpeeksi hyvin. Tulostaso putosi nyt kauttaaltaan, meillä se vain putosi liikaa, maajoukkuevalmentaja Jarmo Ahokas puolestaan summasi.

– Nyt pitää vain nollata tämä. Yksi niin sanotusti paska päivä tähän väliin, ja käännetään se voimaksi kohti joukkuekisaa. Kun käydään alempana, voi olla taas jopa helpompi nousta ylöspäin.

Italia voitti "ylivoimaisen" Ruotsin

Trion EM-kultaa keilasi Italian ykkösjoukkue Walter Alessandro Santu, Antonino Fiorentino ja Nicola Pongolini. Sekä singlen että parikisan voiton korjannut Ruotsi joutui tyytymään nyt hopeaan hävittyään EM-finaalin 657–683, mutta sinikeltaisten toinen joukkue toi lisäksi pronssia. Toisen pronssin sai Tanska.

Kisat jatkuvat keskiviikkona joukkuekilpailun alkusarjoilla. Suomi lähtee joukkuekisaan viisikolla Käyhkö, Palermaa, Rissanen, Jähi ja Oksanen. Huikean maajoukkueuransa näihin kisoihin päättävä Lehtonen, 54, on ainakin ensimmäiset sarjat varamiehen roolissa.

– Joukkuekulta on edelleen tavoitteena, vaikka Ruotsi onkin jopa ylivoimainen tällä hetkellä täällä, valmentaja Ahokas totesi.