Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norja sammutti Pikkuhuuhkajien unelmat EM-kisapaikasta – "Viimeinen silaus jäi aina puuttumaan"

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkueen taistelu ensi vuoden EM-lopputurnauspaikasta päättyi katkeraan tappioon perjantaina Turun Kupittaalla. Pikkuhuuhkajat sinnitteli viimeisessä karsintasarjan ottelussaan Norjaa vastaan, mutta mahdollisuudet jatkokarsintapaikkaan hävisivät 0–2-tappioon. Voitolla Suomi olisi voinut vielä haaveilla EM-kisapaikasta.

Norja nousi voitolla karsintalohkon kakkoseksi pisteen päähän Kroatiasta, joka on jo pelannut kaikki ottelunsa. Norjalla on mahdollisuus nousta karsintalohkon ykköseksi ja saada suora EM-kisapaikka tiistaina, kun se kohtaa kotikentällään lohkon päätösottelussa Azerbaidzhanin.

– Todella haikeat tunnelmat, ja tunteet ovat pinnassa, tiivisti joukkueen kapteeni Viljami Sinisalo.

– Pienet marginaalit ratkaisivat tämänkin pelin. Emme onnistuneet luomaan vaarallisia maalipaikkoja, eikä syöttöpeli sujunut toivotulla tavalla. Viimeinen silaus jäi aina puuttumaan, Sinisalo jatkoi.

Suomella oli paikkansa

Norja oli niukasti niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla ja loi muutaman maukkaan maalipaikan. Sinisalo Suomen maalilla sai venyä paraatipelastukseen jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Jörgen Larsen pommitti oikeaa yläkulmaa.

Puolen tunnin pelin jälkeen Sinisalo esti toisen kerran vieraiden johto-osuman, kun hän torjui hienosti Johan Hoven kaukolaukauksen.

Suomen paras maalipaikka oli avausjakson lopulla, kun Agon Sadiku pääsi puskemaan Julius Tauriaisen tarkasta keskityksestä. Norjan maalivahti Kristoffer Klaesson pystyi vaivoin torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Suomi aloitti toisen puoliajan pirteästi. Naatan Skyttä ja Taneli Hämäläinen pääsivät lähietäisyydeltä kokeilemaan Klaessonin näppien pitävyyttä, mutta maalitili ei auennut. Norja sen sijaan onnistui 63. minuutilla, kun Emil Ceide vei vieraat johtoon.

Varttia myöhemmin Ceiden tilalle vaihdettu Fredrik Oppegård viimeisteli Norjan toisen osuman.

Norja pelasi levänneenä

Suomen päävalmentaja Juha Malinen oli tappiosta huolimatta ylpeä joukkueestaan.

– Joukkue oli karsintasarjassa todella sitoutunut ja pelasi monta hyvää ottelua. Norjaakin vastaan jaksettiin taistella, vaikka vastustajan riveissä oli monta kovissa sarjoissa pelaavaa. Ero ei lopulta ollut kovin iso, vaikka norjalaiset olivat selvästi fyysisempiä ja valmiimpia tiukkoihin koitoksiin. Lisäksi heillä oli takana vapaa viikko, kun meille tämä peli oli kolmas kahdeksan päivän aikana, Malinen selvitti.

– Joukkue teki kokonaisuutena ihan hyvän suorituksen, vaikkei kisapaikkaa saatukaan. Joukkueessa on monta nuorta pelaajaa, jotka pelaavat samassa ikäluokassa vielä seuraavissakin EM-karsinnoissa, Malinen jatkoi.

Suomi on selviytynyt ikäluokan EM-kisoihin vain kerran, vuonna 2008.