Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fred Kerley tykitti 100 metrillä Yhdysvaltain mestariksi – olympiasankari Elaine Thompson-Herah yllätettiin Jamaikan mestaruuskilpailuissa

Pikajuoksijatähti Fred Kerley teki tasaista jälkeä yleisurheilun Yhdysvaltain mestaruuskilpailujen miesten 100 metrillä ja sinetöi asemansa matkan suurimpana maailmanmestarisuosikkina.

Viime vuoden olympiahopeamitalisti Kerley juoksi Eugenessa järjestettävien kisojen välierässä maailman tämän kauden kärkiajan 9,76. Finaalissa Kerleyn voittoaika oli 9,77.

Marvin Bracy-Williams oli toinen ajalla 9,85 ja Trayvon Bromell kolmas ajalla 9,88. Kärkikolmikko varmisti paikkansa heinäkun MM-kisoihin, jotka järjestetään samaisella stadionilla Eugenessa.

Naisten 100 metrillä Melissa Jefferson nappasi yllätysvoiton ennätyksellään 10,69. Aleia Hobbs juoksi ajalla 10,72 toiseksi, Twanisha Terry oli kolmas ajalla 10,74.

Thompson-Herah oli Jamaikassa vasta kolmas

Myös Jamaikan mestaruuskilpailuissa juostulla naisten 100 metrillä nähtiin yllätys, kun Shericka Jackson ja Kemba Nelson kukistivat viime vuoden olympiasankarin Elaine Thompson-Herahin. Jackson otti ensimmäisen maansa mestaruuden 100 metrillä ajalla 10,77. Nelsonin hopea-aika oli 10,89.

Tokion olympialaisissa 100 metrin, 200 metrin ja pikaviestin kultatriplan napannut Thompson-Herah sai heikon lähdön ja taipui Nelsonille sekunnin tuhannesosilla. Hallitseva maailmanmestari Shelly-Ann Fraser-Pryce keskeytti välierässä juoksunsa syystä tai toisesta, mutta hän on jo varmistanut paikkansa MM-Eugeneen.

Jamaikassa miesten 100 metrin voiton nappasi Yohan Blake ajalla 9,85, joka on konkarijuoksijan paras tulos 11 vuoteen. Blake, 32, voitti vuonna 2011 MM-kultaa Etelä-Korean Daegussa.