Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisilla vahva avauspäivä nuorten EM-yleisurheilussa – Vehmaan kaksosveljet ylsivät erinomaisiin tuloksiin pika-aidoissa ja pituudessa

Ilona Verho ja Elisabet Kujanpää etenivät moukarifinaaliin, Topi Parviainen ja Otto Hämäläinen keihäsfinaaliin.

Suomalaiset onnistuivat laajalla rintamalla Jerusalemissa järjestettävien yleisurheilun alle 18-vuotiaiden EM-kisojen avauspäivän alkukilpailuissa. Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Rasmus Vehmaa tehtaili kenties päivän hurjimman suomalaistuloksen, kun hän nappasi poikien 110 metrin aitajuoksussa alkuerävoiton näytöstyyliin ajalla 13,18.

Viimeisillä metreillä vauhtiaan höllänneen Vehmaan aika olisi riittänyt sadasosalla uuteen kisaennätykseen, mutta juoksussa oli myötätuulta 3,7 metriä sekunnissa.

Vehmaa oli selvästi nopein juoksija alkuerissä, sillä vaiheen toiseksi nopein oli Saksan Daniel Gordiola ajalla 13,40. Suomalaisista myös Aarne Autio eteni välieriin ollen alkuerässään neljäs ajalla 14,26.

Rasmuksen kaksosveli Kasperi Vehmaa ylitti pituushypyssä karsintarajan ensimmäisellään, kun hyppääjän venytys kantoi 748. Vehmaa sijoittui kolmanneksi karsinnassa, jonka voiton otti Italian Mattia Furlani kisaennätyksellä 762. Pituusfinaali kisataan tiistaina.

Suomalaisten väkevä karsintavire toi välieräpaikkoja myös tyttöjen 100 metrin aidoissa. Essi Niskala voitti oman eränsä ajalla 13,43, ja Jenna Vakkilainen oli eränsä kolmas tuloksella 13,57. Molemmissa juoksuissa oli tilastotuloksia ajatellen hieman liikaa myötätuulta.

Moukarissa, keihäässä ja kuulassa onnistumisia

Heittolajeissa suomalaisurheilijat nappasivat kaksi finaalipaikkaa sekä tyttöjen moukarissa että poikien keihäässä. Moukarinheittäjät Ilona Verho ja Elisabet Kujanpää etenivät tiistain finaaliin, kun Verho oli karsinnan viides tuloksella 64,37 ja Kujanpää kahdeksas tuloksella 62,91.

Poikien keihäässä Topi Parviainen ja Otto Hämäläinen nappasivat paikat keskiviikon finaaliin. Parviainen oli karsinnan neljäs 69,95 metrin heitollaan, Hämäläinen ylsi seitsemänneksi 66,42 metrin siivullaan. Unkarilainen Mate Horvath vei karsintavoiton tuloksella 71,90.

Ella Mäntylä eteni tyttöjen kuulantyöntökarsinnasta niukasti tiistain loppukilpailuun. Mäntylä työnsi 15,05 ja otti tuloksellaan viimeisen finaalipaikan.

Tyttöjen 100 metrillä Elmiina Siikala juoksi ennätyksensä 12,15 ja selvisi ajalla välieriin. Luukas Kontro kellotti ennätyksensä poikien 1 500 metrillä ja otti ajallaan 3.59,49 viimeisen finaalipaikan.