Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sauna-aho varmisti Suomelle alle 18-vuotiaiden molemmat keihäsmestaruudet: "En ole tätä voittoa vielä sisäistänyt, mutta kyllä tämä kelpaa"

Veera Sauna-aho on heittänyt keihäänheiton alle 18-vuotiaiden tyttöjen Euroopan mestariksi Israelissa. Kuortaneen Kuntoa edustava Sauna-aho lennätti Jerusalemissa 500 gramman keihästä 52,22 metriin.

Sauna-ahon kolmannen kierroksen tulos riitti mestaruuteen, vaikka heittäjän toive ennätyksestä jäi vajaaksi.

– Päätin etukäteen, että heitän ennätykseni. Se ei kuitenkaan mennyt, mutta voitto tuli, tuore Euroopan mestari Sauna-aho iloitsi Urheiluliiton nettisivuilla.

– En ole tätä voittoa vielä sisäistänyt, mutta kyllä tämä kelpaa, hän kertoi.

Sauna-ahon ennätys on 53,97, josta hän jäi nyt noin 1,5 metriä. Sekin riitti mestaruuteen, koska hopealle heittänyt Hollannin Suze Zeevat heitti 50,68 ja pronssille ylsi Liettuan Orinta Navikaite ennätyksellään 50,64.

Sauna-aho kertoi jännittäneensä finaalia niin, että joutui pidättelemään itkua bussimatkalla kentälle. Alkuviikolla häntä kiusasi noidannuoli, mutta finaalissa selän kanssa ei ollut ongelmia.

– Sitten kun pääsin kentälle ja verryttelemään, niin helpotti, Sauna-aho kertoi. Hänen mitalinsa oli suomalaisten viides nelipäiväisissä kisoissa, jotka ovat yhä kesken.

Suomen Malin Karell oli tyttöjen keihäässä neljäs tuloksella 50,41.

Suomi voitti kisojen molemmat keihäsmestaruudet, sillä Topi Parviainen oli ykkönen pojissa. Parviainen heitti keskiviikkona kultaan ikäluokan Euroopan ennätyksellä 84,52. Parviainen, 15, paransi loppukilpailussa ennätystään 700 gramman keihäällä yli yhdeksällä metrillä.

Lehikoisen kisaennätys meni rikki

Tyttöjen 400 metrin aitajuoksufinaalissa 15-vuotias Mila Heikkonen sijoittui neljänneksi ennätystään sivuavalla ajalla 58,65. Heikkonen jäi pronssimitalista 0,21 sekunnin päähän.

Mestariksi juossut Britannia Ophelia Pye rikkoi Viivi Lehikoisen nimissä olleen kisaennätyksen, sillä britti voitti ajalla 58,09. Eugeneen aikuisten MM-kisoihin valittu Lehikoinen voitti ikäluokan Euroopan mestaruuden kuusi vuotta sitten Georgian Tbilisissä ajalla 58,28.

Jerusalemissa Antti Sainio ei juossut poikien 400 metrin aitajuoksun loppukilpailua. Urheiluliiton mukaan Sainion takareisi alkoi vihoitella ennen finaalia.

Sainio voitti keskiviikkona välieränsä ennätyksellään 51,43. EM-kultaa torstaina voittanut Norjan Bastian Elnan Aurstad juoksi ikäistensä maailman tämän kauden kärkituloksen 50,89. Sainion välieräaika olisi riittänyt hopeaan.