Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verstappen sprinttiaika-ajon ykkönen, Mercedes-kuskit ajoivat radalta ulos – Perezin rangaistus pani lähtöjärjestystä uusiksi ja nosti Bottaksen 12. lähtöruutuun

Red Bullin Max Verstappen hallitsi F1-sarjan Itävallan gp:n sprinttiaika-ajoa, mutta ero toiseksi tulleeseen Ferrarin Charles Leclerciin oli minimaalinen. MM-sarjan kärkinimi Verstappen oli Spielbergin radalla Leclerciä 0,029 sekuntia nopeampi. Ferrarin Carlos Sainz oli kolmas.

Mercedes-kuljettajien perjantai loppui aika-ajon päätösosiossa ryminällä, kun sekä Lewis Hamilton että George Russell ajoivat radalta ulos ja reunavalleja päin. Hamilton oli aika-ajon kymmenes ja Russell viides. Mercedes-kuskien ulosajojen takia aika-ajo keskeytettiin punaisilla lipuilla kahdesti.

Myöhään perjantaina tuli tieto, että neljänneksi ajaneen Red Bullin Sergio Perezin aika-ajon päätösosion ajat hylättiin aiemmin tapahtuneen ratarikon takia. Perez putoaa sprinttikisassa 13. lähtöruutuun, joten Hamilton pääsee matkaan yhdeksännestä ja Russell neljännestä ruudusta.

Alfa Romeon suomalaiskuljettajan Valtteri Bottaksen aika-ajo päättyi 13. sijaan, mutta Perezin rangaistus nostaa suomalaisen sprinttikisassa 12. lähtöruutuun. Bottaksen tallikaveri Guanyu Zhou jäi vaatimattomasti sijalle 18. Bottas sanoi autonsa olleen "ok".

– Meiltä puuttui hieman peräpäästä pitoa. Se oli tärkein ongelma paremman kierrosajan saamisessa. Ajoin muutaman hyvän kierroksen, mutta en ole kovin tyytyväinen yhden kierroksen vauhtiimme tänään, Bottas sanoi ja muistutti aikaerojen olevan hyvin pieniä.

Sprinttikisassa jaossa MM-pisteitä

Aika-ajossa ratkottiin lähtöjärjestys lauantain sprinttikilpailuun, jossa on MM-pisteitä jaossa kahdeksalle parhaalle. Sprinttikilpailussa ajetaan sata kilometriä. Voittaja saa kahdeksan MM-pistettä, joten kahdeksannelle on luvassa yksi piste.

Sunnuntain varsinaiseen kilpailuun lähdetään lauantain sprinttikisan tulosten perusteella. Itävallan gp on kauden toinen F1-kilpailu, jossa kuljettajat voivat tavoitella MM-pisteitä myös sprinttikilpailussa. Kauden ensimmäinen sprintti ajettiin huhtikuussa Italiassa, ja marraskuussa se on ohjelmassa Brasiliassa.

Bottas sai perjantaina huonoja uutisia, sillä hän lähtee sunnuntain varsinaiseen kilpailuun viimeisestä lähtöruudusta. Syynä on, että hänen autoonsa on vaihdettu uusi voimayksikkö. Sen myötä vaihdettujen osien määrä ylittää sallitun rajan. Sprinttikilpailuun rangaistus ei vaikuta.

– Mielestäni meillä on hyvä auto kilpailuun. Toivottavasti saamme jo huomenna (lauantaina) pisteitä, sillä sunnuntaina joudumme joka tapauksessa aloittamaan takaa, Bottas sanoi.