Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lewis Hamilton pettyi F1-yleisön ivallisiin hurrauksiin: "Käsittämätöntä, että ihmiset tekevät niin"

Formula ykkösten seitsenkertainen mestarikuljettaja Lewis Hamilton joutui kannattajien maalitauluksi Itävallan kisaviikonlopun avauksessa perjantaina, kun brittikuski rysäytti Mercedeksensä ratavalliin sprinttiaika-ajon viimeisessä osiossa. Osa Spielbergin radan yleisöstä reagoi Hamiltonin ulosajoon ivallisin hurrauksin.

Red Bullin kotiradalle Spielbergiin on saapunut erittäin paljon hollantilaiskannattajia. Heidän suosikkikuljettajansa on luonnollisesti Max Verstappen, jonka kanssa Hamilton kävi viime kaudella kiivaan mestaruustaiston.

Kannattajien epäurheilijamainen käytös nousi puheenaiheeksi jo viime viikonloppuna Britannian Silverstonessa, jossa kotiyleisö buuasi säännöllisesti Verstappenille. Katsojien käytöksen Silverstonessa tuominnut Hamilton oli pettynyt kuullessaan jälkikäteen yleisön hurrauksista Spielbergissä.

– Kuljettaja olisi voinut joutua sairaalaan ja sille hurrataan? On käsittämätöntä, että ihmiset tekevät niin, kun lajin vaarallisuus on kaikkien tiedossa, Hamilton sanoi Autosportin mukaan lauantain sprinttikilpailun jälkeen.

– Olen kiitollinen, että en joutunut sairaalaan tai loukkaantunut vakavasti. Mutta kenenkään ei pitäisi koskaan iloita toisen kukistumisesta tai kuljettajan loukkaantumisesta tai kolarista.

MM-sarjassa kuudentena oleva Hamilton nousi lauantain sprintissä viimeiselle pistesijalle eli kahdeksanneksi. Sarjan johtotähti Verstappen nappasi kauden toisen sprinttivoittonsa ja lähtee kärkipaikalta sunnuntaina ajettavaan varsinaiseen kilpailuun.

Homofobisia ja rasistisia solvauksia

Autosport uutisoi, että monet Spielbergiin matkanneet formulafanit ovat kokeneet F1-viikonlopun aikana häirintää ja kertoneet kokemuksistaan sosiaalisessa mediassa. Häirintään on kuulunut muun muassa homofobisia, rasistisia ja sukupuoleen kohdistuvia solvauksia.

F1 tuomitsi sunnuntaina fanien häiritsevän käyttäytymisen.

– Olemme tietoisia raporteista, joiden mukaan jotkut fanit ovat joutuneet tapahtumassa täysin sietämättömien kommenttien kohteeksi. Olemme ottaneet asian esille kilpailun järjestäjän ja turvallisuusosaston kanssa ja puhumme niille, jotka ovat tapauksista raportoineet, F1 viestitti lausunnossaan.

– Tällaista käytöstä ei voi hyväksyä eikä suvaita. Kaikkia faneja pitäisi kohdella kunnioituksella.

Autosport kertoi, että sunnuntain loppuunmyytyä kilpailua saapuu katsomaan 105 000 ihmistä. Hollantilaisfaneja on matkustanut kisapaikalle arvioiden mukaan yli 50 000.