Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Purjehtijoiden Kurtbay ja Keskinen kinastelu vaihtui EM-hopeariemuun

Suomen olympiakävijät Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen saavuttivat Nacra 17 -luokan hopeaa Tanskan vesillä purjehdituissa Euroopan mestaruuskilpailuissa. Kurtbay ja Keskinen purjehtivat alkuviikosta muutaman huonon lähdön, mutta petrasivat kilpailun edetessä ja nousivat mitaleille päätöspäivän sunnuntain mitalilähdössä.

– Hemmetin hyvältähän tämä tuntuu, ei voi muuta sanoa. Uskomaton kisa, pari ekaa päivää oli vähän vaikeuksia mutta saatiin pikkuhiljaa tasaisella purjehduksella parannettua päivä päivältä, Keskinen kertoi tiedotteessa.

Ongelmia riitti päätöspäivänäkin, mutta kaksikko varmisti Suomen ensimmäisen arvokilpailumitalin vuoden 2016 jälkeen.

– Oli aika surkea startti mitalilähdössä, kinastelimme siitä muutaman sekunnin Sinemin kanssa, mutta saimme hyvän paineen radan oikealta puolelta ja pääsimme takaisin kärkeen, Keskinen sanoi.

Kurtbayn mukaan venekunta muutti lähestymistapaa alun vaikeuksien jälkeen ja löysi sitten itsevarmuutensa.

– Keskityimme enemmän omaan kisaan välittämättä muiden tekemisistä. Teimme saman tänään ja se toimi hyvin. MM-kisoihin lähdemme samalla asenteella. Olen tosi tyytyväinen meidän tekemiseen ja parannamme päivä päivältä, Kurtbay lupasi.

Italian Ruggero Tita ja Caterina Banti voittivat kultaa ja Gianluigi Ugolini ja Maria Giubilei pronssia.