Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wimbledon-voittaja Rybakina sai sankarin vastaanoton Kazakstanissa ja kiisti olevansa venäläisten tuote

Wimbledonin naisten kaksinpelin tennismestari Jelena Rybakina kiisti tiistaina venäläisväitteet, joiden mukaan hän on "Venäjän tuote". Venäjällä syntynyt, mutta Kazakstania vuodesta 2018 edustanut Rybakina sai sankarin vastaanoton palattuaan Britanniasta grand slam -turnauksen mestarina.

Rybakinan saavutusta omivat useat venäläiset. Esimerkiksi Venäjän tennisliiton johtaja Shamil Tarpishtshev onnitteli Rybakinaa voitosta ja kuvasi tätä venäläiseksi.

– Me voitimme Wimbledonin, Tarpishtshev sanoi.

Entinen miesten maailmanlistan ykkönen, venäläinen Jevgeni Kafelnikov vahvisti tennispomon näkemystä Twitter-tilillään maanantaina.

– Valmiin tuotteen ostaminen tuottajalta ei vaadi kovin paljon aivoja, Kafelnikov sanoi. Hän voitti 1990-luvun loppupuolella Ranskan ja Australian avoimen mestaruuden ja olympiakultaa Sydneyssä vuonna 2000.

Rybakinan, 23, mukaan junioripelaajan kehittyminen aikuistähdeksi on pitkä ja vaikea prosessi, ja pelaaja tarvitsee avukseen hyvän tiimin.

– Olen hyvin onnekas, että olen onnistunut, Rybakina sanoi Kazakstanissa.

Kazakstanin tennisliiton varapuheenjohtaja Juri Polski ihmetteli, miksi Venäjä päästi Rybakinan edustamaan Kazakstania, jos piti tätä lupaavana.

– Vuonna 2018 Tarpishtshev sanoi, ettei odota Rybakinalta menestystä. Mielestäni voimme laittaa pisteen tälle keskustelulle, Polski sanoi.

Rybakinan vanhemmat asuvat Moskovassa, eikä pelaaja ole halunnut valottaa, kuinka paljon aikaa hän viettää entisessä kotimaassaan.

Wimbledonissa Rybakina ei olisi voinut venäläisenä pelata, sillä Venäjän ja Valko-Venäjän pelaajat suljettiin ruohokenttien tämän kauden grand slam -turnauksesta.

Kazakstanin tennikselle Rybakinan lauantainen Wimbledon-voitto oli historiallisen kova saavutus. Pelaaja kertoi lahjoittavansa osan voittorahoista Kazakstanin junioritennikselle sekä eläinten hyvinvoinnille.

– Saavutus on minulle ilo, mutta se tuo myös vastuuta, Rybakina muistutti.