Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kekäläisen Columbus kahmaisi Calgaryn tehohyökkääjä Gaudreaun riveihinsä

Suomalaisen general managerin Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets hankki yhden NHL-jääkiekkoliigan siirtokesän kovimmista nimistä, kun Calgary Flamesin tehohyökkääjä Johnny Gaudreau allekirjoitti seitsemän vuoden sopimuksen ohiolaisseuran kanssa. Sopimus tuo 28-vuotiaalle Gaudreaulle 9,75 miljoonan dollarin keskimääräiset vuosiansiot.

Yhdysvaltalainen Gaudreau oli viime kaudella NHL:n runkosarjan pistepörssissä toinen, kun hän iski 82 ottelussa tehot 40+75=115. Pienikokoinen laituri edusti Flamesia kahdeksan täyttä kautta ja tehtaili kaikkiaan 609 tehopistettä 602 runkosarjapelissä.

– Hän kertoi meille, että seuramme oli yksi hänen ensisijaisista kohteistaan. Ajattelimme vain, että vau, onko tämä todellista? Kun asia realisoitui meille, aloitimme vakavat neuvottelut, Kekäläinen sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Blue Jackets ei selviytynyt pudotuspeleihin kahtena viime kautena. Joukkueen suomalaistähdellä Patrik Laineella ei ole vielä sopimusta ensi kaudesta.