Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä toi ajokkinsa huoltotauolle ja nousi aikasakon myötä toiseksi – Evans johtaa Virossa

Toyotan Elfyn Evans johtaa Viron MM-rallia, kun kilpailua on ajettu viisi erikoiskoetta. Kotiteillään ajava Hyundain Ott Tänak oli toisena 12,5 sekuntia Evansin perässä, mutta sai kymmenen sekunnin aikasakon ja putosi MM-sarjaa johtavan Toyotan Kalle Rovanperän taakse kolmanneksi.

Tänakin olisi pitänyt käyttää tietyllä alueella autonsa sähkömoottoria voimanlähteenä, mutta virolainen rikkoi sääntöä.

Rovanperä kaasuttelee varmaotteisesti 18,7 sekuntia Evansin perässä. Suomalaisen menoa on hidastanut se, että hän ja kartanlukija Jonne Halttunen auraavat kärkiautona tietä muille.

– Tämä on mennyt hyvin. Ei mitään todella erityistä. Teimme sen minkä pystyimme tekemään ensimmäisenä autona. Oli aika liukasta, mutta olemme perillä. Saa nähdä, miten hankala toinen veto on, Rovanperä kertasi aamupäivää WRC.comille.

Aamupäivän erikoiskokeet ajetaan uudestaan iltapäivällä, joten olosuhteet voivat olla vielä hankalammat, kun autot ovat kaivaneet esille muun muassa kiviä.

Evans on tyytyväinen menoonsa, mutta muistuttaa, ettei virheisiin ole varaa.

– Kaiken kaikkiaan on mennyt oikein hyvin. Auto toimii hyvin, ja olen luottavainen ratin takana. Meidän täytyy säilyttää tämä meno iltapäivällä. Silloin kaikki voi näyttää erilaiselta, eikä mitään voi pitää itsestäänselvyytenä, Evans sanoi.

Hyundain Thierry Neuville on neljäntenä, mutta belgialainen on jäänyt Evansista jo 41 sekuntia. Neuville hukkasi sekunteja neulansilmämutkassa, jossa ajolinja oli liian leveä. Jarruongelmista kärsinyt Toyotan keikkakuljettaja Esapekka Lappi porhaltaa viidentenä ja pitää Neuvilleä ahtaalla vain 2,6 sekunnin päässä.

– Meidän tarvitsee vain saada ajomme takaisin oikealle raiteelle (iltapäivällä) ja sitten pitää vauhti hyvänä läpi viikonlopun, Lappi jutteli.

Iltapäivällä ajetaan neljä erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.