Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilman paineita pelaava Belgia haastaa Ruotsin EM-jalkapallon puolivälierissä

Belgia varmisti viimeisenä joukkueena paikkansa jalkapallon naisten EM-puolivälierissä. D-lohkon kakkonen Belgia haastaa perjantaina Ruotsin, ja maailmanlistan kakkosen pudottaminen olisi belgialaisille erinomainen bonus.

– Meillä ei ole puolivälierissä mitään hävittävää, sanoi keskikenttäpelaaja Justine Vanhaevermaet alkulohkon jälkeen.

Belgia debytoi EM-lopputurnauksessa viisi vuotta sitten. Nyt heltisi ensimmäinen jatkopaikka, ja Vanhaevermaet toivoo, että se innostaa tyttöpelaajien uusia sukupolvia.

Turnauksen kuluessa parantaneelle Ruotsille Belgia on kuitenkin vastustajana mieluinen, joten Ruotsissa odotetaan välieräpaikkaa.

EM-kisojen puolivälierät alkavat keskiviikkona Englannin ja Espanjan kohtaamisella. Englanti pelasi alkulohkon maalierolla 14–0 ja tähyää jälleen neljän parhaan joukkoon. Espanja oli yksi turnauksen suosikeista ennen Alexia Putellasin ja Jennifer Hermoson loukkaantumisia. Jatkopaikka heltisi kuitenkin ilman tähtiäkin. Esimerkiksi Saksaa vastaan Espanja piti palloa vastustajaansa enemmän, mutta Saksa iski maalit vastaiskuista. Puolivälierässä Englanti joutuu puntaroimaan vastaiskutaktiikan ja innokkaan hyökkäämisen taktisia eroja.

Saksa yrittää toteuttaa ennustusta

Suomen lohkon voittanut Saksa pelaa torstaina Itävaltaa vastaan, ja Martina Voss-Tecklenburgin suojatit ovat osoittaneet turnauksessa kykenevänsä pelaamaan taktisesti vaihtelevasti. Saksaa ei pidetty turnauksen voittajasuosikkina, mutta joukkue on tehokas, kuten maaliero 9–0 osoittaa.

Itävalta ylsi EM-välieriin viisi vuotta sitten, ja Englannin turnauksessa se yllätti muun muassa Norjan. Saksa tähyää välieriin ensi kertaa sitten vuoden 2015.

– Me olemme ennakkosuosikkeja voittamaan, mutta meidän pitää toteuttaa tuo ennustus, Voss-Tecklenburg sanoi.

D-lohkon voittaja Ranska pelaa puolivälieränsä lauantaina hallitsevaa mestaria Hollantia vastaan. Hollanti saa otteluun koronasta toipuneen hyökkääjänsä Vivianne Miedeman, mutta kapteeni Sari van Veenendaal puuttuu olkapäävamman takia.

– Ranska on kova vastustaja, mutta niin olemme mekin. Näemme tässä mahdollisuuden, arvioi Hollannin päävalmentaja Mark Parsons.