Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan sotaa paennut korkeussuosikki Mahutshih jäi hopealle

Ukrainan Jaroslava Mahutshih on ollut kauden paras korkeushyppääjä, mutta huipputulos 202 ei riittänyt kultaan Eugenen MM-kilpailuissa.

Kotimaassaan käytävää sotaa paennut 20-vuotias nuori hyppääjä ylitti 202 toisellaan. Se ei kuitenkaan Suomen aikaa varhain keskiviikkona riittänyt, kun Australian Eleanor Patterson pomppasi kyseisen korkeuden ensimmäisellään. Tulos on Australian ja Oseanian maanosan-ennätys.

– En voi uskoa tätä todeksi. Hymyily sattuu poskiin jo nyt, Patterson iloitsi AFP:lle.

– Ei ole mahdollista käsittää, mitä hän (Mahutshih) on käynyt läpi. Hän on upea urheilija ja hyppäsi hienosti, australialainen jatkoi.

Näin Mahutshih, joka on hypännyt tällä kaudella 203, joutuu yhä odottamaan ensimmäistä suurvoittoaan. Edellisissä MM-kisoissa ukrainalainen oli niin ikään hopealla, ja Tokion olympialaisista hän nappasi pronssia.

Hayward Fieldiltä pronssimitalin nappasi Italian Elena Vallortigara tuloksella 200.

Naisten korkeushyppyä pitkään hallinnut Venäjän Marija Lasitskene ei päässyt mukaan Eugeneen Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen vuoksi. Tokion-kullan lisäksi hän oli voittanut kolme edellistä MM-kultaa.