Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ferrari vahva Ranskan gp:n avauspäivänä – puolet päivästä ajanut Bottas kohtuullisen tyytyväinen

Ferrari hallitsi formula ykkösten Ranskan gp:n avauspäivää, viemällä perjantain molemmat harjoitukset nimiinsä ja ottamalla toisessa sessiossa kaksi kärkisijaa. Päivän nopein oli Carlos Sainz, josta tallitoveri Charles Leclerc jäi 0,101 sekuntia. Leclerc puolestaan oli nopein ensimmäisissä harjoituksissa.

Ferrarin etumatka oli jopa yllättävänkin suuri, sillä Red Bullin Max Verstappen oli kolmas jääden Sainzista 0,550 sekuntia. Toki kisavauhdissa MM-pistekärki Verstappenin meno oli hyvää. Mercedeksen George Russell ja Lewis Hamilton olivat sijoilla 4–5, he ehtivät vielä alle sekunnin päähän Sainzista.

Sainzin viikonloppua synkensi kuitenkin lähtöruuturangaistus, jonka hän sai Ferrarin vaihdettua autoon uuden osan ja ylitettyä näin sallittujen muutosten rajan. Vaihtoja moottoriin tehtäneen vielä lisää, ja Sainz joutunee starttaamaan sunnuntain kisaan joukon hänniltä.

Bottas on saanut autoonsa uuden kytkimen

Alfa Romeon Valtteri Bottas huilasi ensimmäisen treenisession, Alfan puolalaisen reservikuljettajan Robert Kubican käskyttäessä ajokkia. Toisiin harjoituksiin Bottas tuli mukaan ja oli 12:s. Bottas ajoi 26 kierrosta, joista nopeimmalla jäi kärkiajasta 1,737 sekuntia.

– Ihan ookoo, kun ottaa huomioon, että missasin ensimmäiset harjoitukset. Ei se toki ensimmäinen kerta ollut, kun olen poissa treeneistä. Ajo tuntui aika ookoolta, alussa tietenkin meni muutama kierros päästä rytmiin, mutta auto jätti tänään aika hyvät fiilikset, Bottas pohdiskeli.

Bottas on saanut autoonsa uuden kytkimen, ja suomalaiskuljettajan mukaan edistystä on tapahtunut. Kytkinongelmat ovat kiusanneet niin Bottasta kuin tallitoveri Zhou Guanyuta tällä kaudella.

– Oikeaan suuntaan ollaan menossa. Tallien keskijoukossa on tasaista, ja jos saamme autosta ja kuljettajistakin revittyä hieman parannusta, meillä on hyvät mahdollisuudet aika-ajoissa (lauantaina). Kierrosajoissa on mahdollista parantaa vielä.