Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Kolmiloikkakärjillä oli päinvastaiset, mutta yhtä toimivat suunnitelmat Kalevan kisojen karsinnassa – Mäkelä verrytteli, Salminen suhtautui kuin MM-karsintaan

Kolmiloikan Suomen kärkinaiset Imatran Urheilijoiden Senni Salminen ja Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä selvittivät odotetusti Kalevan kisojen karsinnan Joensuussa. Suomen ennätysnainen Salminen ja yhdeksänkertainen Suomen mestari Mäkelä lähestyivät karsintaa päinvastaisin, mutta yhtä toimivin suunnitelmin.

Salminen loikki perjantaina viisi metriä sekunnissa puhaltaneeseen myötätuuleen 14,11 ja oli omilla metriluvuillaan.

– Tämä oli tavoite ja meni hyvin. Eugenen MM-kilpailujen jälkeen meni pari päivää toipuessa, mutta nyt meno tuntuu lennokkaalta, Salminen jutteli hyväntuulisesti.

Mäkelä mittautti 1,5 metrin vastatuulessa 13,63.

– Aluksi oli jännittävää, kun otin lentävän kuuden askeleen vauhdin. Etten vaan astuisi yli, mutta se meni hienosti. Tämä oli kuin olisin tehnyt verryttelyn. Huomenna kaikki peliin, hän viittasi lauantain loppukilpailuun.

– Valmentaja sanoi, että jos on menossa yli, niin sitten vain sipsuttelee.

Salminen ei varmistellut, vaikka loppukilpailupaikka vaati vain rutiinisuorituksen.

– Ei voi lähteä liian rennosti vaan pitää ottaa yhtä tosissaan kuin kaikki muutkin karsinnat. Samalla tavalla lähdin tähän kuin MM-karsintaankin.

Onnistuminen veisi kohti ennätystä

Salminen loikki SE-tuloksensa 14,63 viime kesänä, mutta ei ole voittanut Suomen mestaruutta ulkoradoilla. Mäkelä on juhlinut SM-kultaa Kalevan kisoissa seitsemän kertaa peräkkäin.

Perjantaina aurinko helli Joensuuta, mutta lauantai-illaksi on luvattu vesisadetta.

– Kuortaneellakin satoi. Ei haittaa, Salminen viittasi kauden toistaiseksi pisimpään hyppyynsä 14,32.

Salminen jäi MM-kilpailuissa karsintaan, mutta Mäkelä venytti karsinnassa ennätyksensä 14,48 ja ylsi loppukilpailussa yhdeksänneksi.

– Sade ei vaikuta muuten kuin että katsotaan monta kierrosta hypätään. Suomalaiset ovat nähneet kaikki säät, Mäkelä sanoi.

Olet Salmista kokeneempi urheilija. Onko siitä hyötyä sadekelissä?

– Kokemuksesta on aina hyötyä, mutta päivän kunto ratkaisee. Kolmiloikka on siitä jännä laji, että yhtäkkiä voi parantaa huimasti. Tai sitten menee huonosti. Toivottavasti tulee sellainen kilpailu, missä toinen menee ohi, ja sitten toinen, ja taas toinen. Kirittäisimme toisiamme.

Salmisella on selvä tavoite.

– Suomen mestaruus on tavoitteena. Jos onnistuu, voi tulla oma ennätys.