Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Suomalaiset soutivat B-finaaleihin EM-Münchenissä

Suomalaisten EM-soudut jatkuvat sunnuntaina Saksassa B-finaaleissa. Eeva Karppinen souti naisten yksikössä Münchenissä välieränsä kuudenneksi ja jatkaa kilpailua sunnuntaina sijoista 7–12.

Kasper Hirvilampi oli miesten kevyen yksikön välierässään niin ikään kuudes.

Molemmissa kilpailuissa kahdessa välierässä oli mukana yhteensä 12 soutajaa, joista kuusi parasta eteni A-finaaliin ja muut B-finaaliin. Hirvilampi ja Karppinen päätyivät molemmat B-finaaleihin. Sunnuntaina aamupäivällä kisattava B-finaali on Kasper Hirvilammelle arvokilpailu-uran ensimmäinen.

– Olipahan kisa, ja tärkeä päästä näihin kisaamaan. Omalta osalta parasta tekemistä, mitä on ollut kauden aikana. Se riitti tänään tuohon. Lähdin rohkeasti, mutta arvokilpailujen välierä näytti paikkansa. Eka 500 metriä oli aikamoista. Vähän levotonta oli 400–700 metrin väli, mutta sen jälkeen oli mielestäni hyvää tekemistä. Teknisesti soutu tuntui hyvälle tänään, mikä oli tärkeää, kommentoi Hirvilampi Melonta- ja Soutuliiton tiedotteessa välierän vedostaan.

Valmennusjodossa oltiin tyytyväisiä Hirvilammen urakointiin.

– Kasperilta ihan hyvä soutu, kova oli vauhti kärjellä. Kesän parhaita soutuja ehdottomasti. Ja olihan tämä Kasperille ensimmäinen B-finaali arvokilpailuista, sanoi valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen.

– Kärki on taas lähempänä. Töitä on tehty, ja sitä pitää vaan jatkaa, että saavuttaa seuraavan tason eli A-finaalipaikan, jatkoi Hiltunen.

Eeva Karppinen oli pettynyt oman matkansa alkuun ja säästeli lopussa jo huomiseen vetoon.

– Soutu lähti hyvin, mutta oli ponnetonta menoa, ja en löytänyt hyvää virettä. Loppumatkasta säästelin jo huomiseen B-finaalin, siellä sitten taistellaan, totesi Karppinen välierän jälkeen

– Kuten Eeva itsekin arvioi, niin soutu lähti ihan hyvin liikkeelle, kuitenkin sähäkkyys puuttui. Jossain kohtaa Eeva alkoi katsella, missä kärki menee ja alkoi säästellä huomiseen. Huomenna kuitenkin B-finaali, ja siihen kaikki paukut. Siinä ei sitten tarvitse säästellä tai vilkuilla, pohti Hiltunen.