Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toni Kuusela teippaili itsensä EM-kuntoon ja heittää finaalipaikasta

Yleisurheilun EM-kilpailujen viidentenä päivänä on kovat suomalaispanokset heti aamusta. Lassi Etelätalo, Toni Kuusela ja Toni Keränen aloittavat kisapäivän keihäskarsinnassa, joka heitetään kahdessa ryhmässä kello 11 Suomen aikaa alkaen.

– Alkukaudesta sattui joka paikkaan, mutta nyt se on puolella vähentynyt. En tiedä, olenko laittanut teippiä kireämmälle, Kuusela hauskuutti eilen Suomen joukkueen hotellilla järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Kuusela karsiutui viime vuonna Tokion olympialaisissa eikä päässyt heinäkuussa MM-kilpailuihin Eugeneen. Kalevan kisoissa Joensuussa hän kilpaili EM-paikasta Toni Keräsen kanssa ja vei kisalipun metrilukemin 84,01–82,52.

Keränen pääsi takaportin kautta EM-kilpailuihin, kun Oliver Helander ei ole kisakuntoinen. Hän osasi varautua Helanderin poisjääntiin.

– Tämä oli tiedossa. Olisin vain pakannut laukut aikaisemmin, jos kisalippu olisi tullut aiemmin.

Keränen debytoi aikuisten arvokilpailuissa heinäkuussa MM-Eugenessa, mutta jäi karsintaan. Helander ja Lassi Etelätalo nappasivat finaalipaikat.

– Aika varma finaalipaikka tulee kasikakkosella. Nautin, kun saa kunnolla tapella jatkopaikasta. Tykkään sellaisista tilanteista, Keränen paalutti.

Vaikeuksien taakse ei piilouduta

Kuusela oli 84,01 metrin heitollaan kiinni SM-kullassa Joensuussa, kunnes Etelätalo räväytti viimeisellään 84,62. EM-kisan karsinnan aattona Kuusela pursusi intoa.

– Olen hyvässä iskussa, mutta aina voisi olla paremmassa. Tähän hommaan kuuluu, että on välillä vaikeuksia. Kaikilla on omat juttunsa. Niiden taakse ei kannata piiloutua vaan ne ovat osa lajia.

– Kalevan kisoissa heitto oli jo sinnepäin. Sain sitten treeneissä vakioitua heiton.

Kolmikon konkari Etelätalo sysää paineita Saksan ja Tshekin suuntaan. Finaali heitetään sunnuntaina.

– Julian Weber ja Jakub Vadlejch ovat olleet varmimpia tällä kaudella. Pronssi on lähtökohtaisesti auki, kahdeksan vuotta sitten EM-kilpailuissa neljänneksi sijoittunut Etelätalo kaavaili.

Aamukilpailuissa mukana on myös muun muassa Sara Kuivisto 800 metrin välierissä.

Illan herkkupaloihin kuuluvat Senni Salmisen sekä Kristiina Mäkelän kolmiloikkafinaali kello 21.55, Topi Raitasen 3 000 metrin estejuoksufinaali kello 22 ja Viivi Lehikoisen 400 metrin aitajuoksufinaali kello 22.45.