Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bottas ei päätä tulevaa tallitoveria, mutta vaihtamatta jättäminen kelpaisi

Formula ykkösten loppukesän ja alkusyksyn "tripla" jatkuu viikonloppuna Zandvoortissa, kun kauden 15. osakilpailuna ajetaan Hollannin gp. Kolmen peräkkäisen kisaviikonlopun avannut Belgian gp Span radalla viime viikonloppuna oli surkea Alfa Romeon Valtteri Bottakselle, jonka koitos päättyi jo alkuvaiheissa ulosajoon.

– Se oli kisa, jota en tule muistelemaan. Kisan kahteen kierrokseeni mahtui törmäyksen välttely ja päätyminen jumiin soralle, joten se oli pettymys. Mutta siitä ei ole vaikeaa jatkaa eteenpäin. Nyt ollaan keskellä triplaa ja tiedät, että ensikin viikonloppuna on jälleen mahdollisuus. Ja näimme Spassa vähän lupauksia herättävää vauhtia Joelta (tallitoveri Gyanyu Zhoulta) joten toivon, että siitä voidaan jatkaa ja saamme puhtaan viikonlopun ja päästäisiin taas pisteille, Bottas mietti torstaina ennen gp-viikonlopun alkua.

F1-kausi alkaa olla siinä vaiheessa, että spekulaatiot tulevan kauden tallipaikoista alkavat kiihtyä. Kiinalaistulokas Zhoun paikka Alfalla on pohdinnan kohteena, ja Bottakselta udeltiin, onko hänellä sananvaltaa ensi kauden tallitoverinsa suhteen?

– Talli tekee lopulta aina päätökset, ei yksikään kuljettaja voi tehdä sopimusta toisen kanssa... Mutta totta kai puhumme asioista Fredin (tallipäällikkö Frederic Vasseur) kanssa ja minunkin tulevaisuudestani. Mielestäni Zhou on täyttänyt paikkansa tänä vuonna. Ja olemme puhuneet asioista, ja onko sillä sitten mitään vaikutusta, en tiedä, Bottas totesi.

– Olen tyytyväinen, oli tallitoverinani sitten kuka vaan. Mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että Zhou on kehittynyt tänä tulokasvuonnaan tiukoissa paikoissa, ja se on ollut hyvä nähdä.

Zandvoortin radalla ei ohitusmahdollisuuksilla juuri juhlita. Viime vuonna Bottas ajoi Mercedeksellä kisan kolmanneksi, ja kärkiviisikko päätyi samoille sijoille millä kisaan starttasikin.

– Olen varma, että nyt tilanne on (ohittamisen suhteen) parempi. Mutta rata on yhä yksi vaikeimmista sen suhteen. Mutta jos näemme hieman vauhtieroja, toivottavasti saamme myös (ohitus)taistoja. Katsotaan nyt, mutta varmastikin tilanne on parempi kuin viime vuonna, Bottas ennakoi.