Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teemu Selänne arvostelee Jokerit ry:tä: "Käsi pystyyn ja erotkaa!"

Venäläisvetoisessa KHL-jääkiekkoliigassa lähes kahdeksan vuotta 2014–22 seikkaillut Jokerit joutui hautaamaan haaveet pikaisesta paluusta kotimaiseen Liigaan, kun Liiga tiedotti torstaina, ettei se myönnä uusia lisenssejä kaudeksi 2023–24. Jokerit oli tähyillyt tuota ajankohtaa pääsarjapaluunsa ajankohdaksi.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n osakkaat päättivät yksimielisesti rauhoittaa tilanteen toistaiseksi.

– Osakkaat katsovat, että heillä on vallitsevissa olosuhteissa tarve ja velvollisuus suojella sekä Liigan että suomalaisen huippujääkiekkoilun intressejä, liigahallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi tiedotteessa.

Jokerit ry kertoi tiedotteessaan olevansa erittäin pettynyt Liigan päätökseen.

– Julkisuuteen on jaettu viime aikoina runsaasti vääristeltyä tietoa koskien Helsingin Jokereiden liigalisenssin hakua, ja se on johtanut valitettavan negatiiviseen keskusteluun koko hankkeen ympärillä. Ry ei ole voinut tiedottaa keskeneräisistä asioista tai kommentoida kaikkia julkisuudessa esitettyjä väitteitä, koska se ei kuulu hyvään liiketoimintatapaan, tiedotteessa sanotaan.

Jokerit ry kertoi saaneensa kaksi sopimusehdotusta, joista sen mukaan toinen oli "selkeästi parempi". Keijo Säilynojan ja Teemu Selänteen luotsaaman Naurava Narri Oy:n ehdotus oli tiedotteen mukaan "merkittävästi huonompi sekä rahoituksen että hallin osalta ajatellen niin Jokereiden edustusjoukkuetta, junioritoimintaa kuin urheilullisia fasiliteetteja".

Selänne otti Twitter-tilillään kantaa Jokerien tilanteeseen myöhään torstai-iltana.

– Miten meni omasta mielestä Jokerit ry hallitus? Teille kerrottiin 4kk miten pitäisi edetä ja tarjottiin mahdollisuus viedä tää maaliin, ei kelvannut, valitsitte toisen reitin, epäonnistuitte ja toiminnallanne laitoitte koko Jokerit tulevaisuuden vaaraan. Käsi pystyyn ja erotkaa! Twitter-tilillä julistettiin.

Jokerien junioreista 1980-luvulla edustusjoukkueeseen ja myöhemmin huikeaan NHL-uraan edennyt Selänne aprikoi myös seuran junioritulevaisuutta.

– Mietityttää, että kuinka kauan Jokereiden junioripuoli enää vetää puoleensa kyvykkäitä nuoria,jos meno on tämän suuntaista ja taas kerran ei ole tarjota pelaaja polkua liigaan, harmitti katsoa U20 kisoja jossa 6 loistavaa ex jokerit junnua jotka ovat lähteneet seurasta tämän takia.