Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärppien nuoret maalivahdit ovat aloittaneet mainiosti, Leevi Meriläinen debytoi voitokkaasti

Miesten jääkiekkoliigan alla Kärppien kivikovan kokoonpanon mahdollisiksi heikoiksi lenkeiksi laskettiin 20-vuotiaat maalivahdit Joel Blomqvist ja Leevi Meriläinen.

Neljän sarjakierroksen jälkeen molemmat maalivahdit ovat päästäneet taakseen keskimäärin yhden kiekon ottelua kohden. Lauantaina Oulussa Meriläinen teki liigadebyyttinsä 4–1-voitolla HPK:ta vastaan.

– Tosi hyvin ovat pelanneet molemmat, ja siinä on ollut koko joukkueen helppo pelata. En ymmärrä tuollaisia puheita, tehohyökkääjä Teemu Turunen kommentoi ennakkoarvioita.

Turunen itse on aloittanut uransa Kärpissä piste per peli -tahdilla (2+2). Hän on muodostanut oululaisten ehyimmän ketjun yhdessä keskushyökkääjä Peter Tiivolan ja Kasper Björkqvistin kanssa.

– Meillä on hyvä kenttä kasassa, ja on ollut tosi hyvä pelata heidän kanssaan. Olemme löytäneet siihen yhteisen sävelen.

Vanhaa seuraansa HPK:ta vastaan Turunen pelasi vahvasti ja onnistui myös maalinteossa ottelun toisessa erässä.

Liigan tilastojen mukaan Turunen saa seuraavaan Kärppien peliin kultakypärän, jota on tähän mennessä kantanut puolustaja Tommi Kivistö.

– Ei sillä kypärällä ole mitään väliä. Joku sitä kantaa, Turunen naurahti.