Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

New York Yankeesin baseball-tähti Judge rikkoi 61 vuotta vanhan kunnariennätyksen

New York Yankeesin tähtipelaaja Aaron Judge teki tiistai-iltana baseballin historiaa. Judge iski vierasottelussa Texas Rangersia vastaan kauden 62. kunnarinsa ja rikkoi American Leaguen yhden kauden kunnariennätyksen. American League muodostaa yhdessä National Leaguen kanssa Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga MLB:n.

American Leaguen kunnariennätystä oli pitänyt vuodesta 1961 saakka hallussaan toinen Yankees-pelaaja Roger Maris, joka pelasi tuolloin 61 kunniajuoksun kauden ja rikkoi legendaarisen Babe Ruthin 60 kunnarin ennätyksen vuodelta 1927.

Judge, 30, sivusi Marisin ennätystä viime keskiviikkona ottelussa Toronto Blue Jaysia vastaan. Sen jälkeen Yankees pelasi kolme kotiottelua Baltimore Oriolesia vastaan, mutta Judge ei yltänyt niissä kunnareihin.

– Olisi ollut kiva tehdä se kotiyleisön edessä, mutta minulla on työ tehtävänä, Judge totesi ESPN:n mukaan sunnuntaina joukkueensa kauden viimeisen kotiottelun jälkeen.

Tiistaina Judge onnistui viimein Rangersin vieraana Arlingtonissa, kun hän löi Texasin Jesus Tinocon syöttämän pallon katsomoon. 119-metrinen lyönti sinetöi kauden 62. kunnarin ja Judge sai ennätyksen yksin haltuunsa, mikä sai vierasyleisönkin mylvimään ja osoittamaan suosiotaan seisaaltaan.

MLB:n kaikkien aikojen tilastossa Judgen edellä ovat National Leaguessa pelanneet Barry Bonds, Mark McGwire ja Sammy Sosa. Bondsin vuonna 2001 lyömä ennätys on 73 kunnaria, McGwire on puolestaan lyönyt enimmillään 70 ja Sosa 65 kunnaria kauden aikana. Tämä kolmikko teki hirmutuloksensa kuitenkin aikana, jolloin steroidien käyttö oli baseballissa yleistä, mikä himmentää heidän suoritustensa arvoa joidenkin asiantuntijoiden silmissä.

Yankees sijoittuu American Leaguen runkosarjassa toiseksi.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.