Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Novak Djokovic saavutti merkkipaalun tenniksen ATP-turnausvoitoissa

Serbialainen tennissuuruus Novak Djokovic juhli sunnuntaina uransa 90. kaksinpelin turnausvoittoa ATP-kiertueella, kun hän peittosi Kazakstanin Astanassa pelatun ATP500-kisan loppuottelussa Kreikan Stefanos Tsitsipasin luvuin 6–3, 6–4.

Tällä kaudella turnausvoitto on Djokovicille neljäs. Aiemmat tulivat Roomasta, Wimbledonista ja viime viikon Tel Avivin turnauksesta.

Voiton jälkeen haastattelija arvioi, että Djokovic tuskin uransa alussa unelmoi voittavansa 90:tä ATP-turnaustitteliä. Djokovic, 35, kuitenkin korjasi näkemyksen.

– Kyllä itse asiassa uskalsin unelmoida, toivoin aina saavani hienon uran. En tietenkään tiennyt, kuinka monta turnausta voittaisin, mutta kyllä tavoitteeni aina oli yltää lajimme korkeimmalle tasolle, hän sanoi.

– Olen niin kiitollinen siitä, että pystyn pelaamaan tällä tasolla näin hyvin tässä vaiheessa elämääni. Tiedättehän, 35 ei ole 25. Mutta kokemus auttaa tällaisissa isoissa otteluissa.