Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Ilves voitti vihdoin kotiottelunsa jalkapalloliigassa

Ilveksen kauden päättyminen jalkapalloliigan alemmassa loppusarjassa ensi sunnuntaina joko 9. tai 10. sijaan varmistui jo lauantaina, kun VPS ja IFK Mariehamn voittivat omat ottelunsa.

Kun myös vastustaja FC Lahdelle sunnuntain ottelu oli sijoituksen kannalta merkityksetön, oli Toni Kallion valmentaman Ilveksen ainoana tavoitteena katkaista kahdeksan peräkkäisen voitottoman kotiottelun putki.

Siinä Ilves onnistui, sillä Tucon avauspuoliajan lopussa tekemä 1–0-maali jäi ottelun ainoaksi. Edellisen kerran Ilves oli voittanut kotiottelun 18. kesäkuuta, kun FC Lahti edellisen kerran vieraili Ratinan stadionilla. Sen jälkeen oli tullut vain yksi piste tasapelistä Interiä vastaan.

– Kaikki tiesivät tilanteen, mutta kaikki halusivat voittaa viimeisen kotiottelumme. Tavoite oli myös pitää peli hallussa johtoasemassa, Kallio sanoi.

Joka tapauksessa Ilveksen sijoitus tulee olemaan joukkueen heikoin vuonna 2015 alkaneen uuden jakson aikana. Sinä vuonna Ilves oli 8:s.

– Ensi sunnuntaina Oulussa kokeillaan jotakin tulevaisuus mielessä. Sitä pohditaan viikolla, mitä se on, Kallio lisäsi.