Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Deontay Wilderin ensimmäinen osuma oikealla suoralla nukutti Robert Heleniuksen

Tasoero Deontay Wilderin ja Robert Heleniuksen nyrkkeilyn raskaansarjan ammattilaisottelussa selvisi vajaassa kolmessa minuutissa. Wilder päätti Brooklynissa New Yorkissa järjestetyn ottelun lyhyellä oikealla suoralla ensi erän viime sekunneilla.

Wilder tyytyi tavoistaan poiketen peruuttelemaan sunnuntaiaamuna Suomen aikaa järjestetyn ottelun alussa. Helenius pyrki painostamaan, mutta ottelu päättyi tylysti Wilderin ensimmäiseen oikean käden suoraan.

– Piti hakea hetki paikkaa ratkaisulle, Wilder kertasi ratkaisua uutistoimisto AFP:lle.

– Liikuin ja sain vastustajan jahtaamaan itseäni. Annoin Heleniuksen tavoittaa itseni. Hän reagoi siihen, ja sain tilaisuuden lyödä vastaan.

Wilder ratkaisi ottelun, kun Helenius ajoi häntä nurkkaan. Helenius yritti lyödä tilanteessa vasemman ja oikean koukun yhdistelmää, mutta Wilderin suora löysi perille avoimena hyökänneen Heleniuksen käsien välistä.

Wilderin tyrmäysisku lähti pelkällä kädellä. Siinä ei ollut kehon painoa mukana, mutta Helenius liikkui tilanteessa iskua vastaan.

Normi-Robbea ei nähty

Kokenut nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki harmitteli ja myös ihmetteli nopeaa ratkaisua.

– Päällimmäisenä on iso harmitus. Ottelu oli hirveä pettymys, Mäki kommentoi lyhyttä ottelua.

– Tästä ei jäänyt Robbelle oikeastaan minkäänlaista krediittiä. Ottelu jätti vaikutelman, että tasoero oli valtava. Toivon, ettei hän ota tappiota liian raskaasti eivätkä ulkopuoliset tuomitsisi häviötä liian ankarasti.

Heleniuksen taustavoimat vakuuttivat valmistautumisen sujuneen hyvin, mutta nyrkkeilijä ei ollut ottelussa parhaimmillaan. Helenius vaikutti hitaalta, kankealta ja ajoituksensa hukanneelta. Wilderin vastaiskuun hän syöksyi kädet levällään.

– Näytti, ettei Heleniuksella ollut kaikki kunnossa, mutta tiimi tietenkin tietää tilanteen parhaiten, Mäki korosti.

– Hän menetti tilanteissa tasapainoa, ja hänellä oli vaikeuksia hallita etäisyyttä. Kehässä ei nähty normi-Robbea.

Mäki ihmetteli myös tyrmäysiskua.

– Lyönti lähti pelkällä kädellä, mutta Robbe nukkui siitä.

Uran arvokkain tilipäivä

Wilderin ja Heleniuksen ottelua markkinoitiin WBC-liiton MM-karsintana. Vahvistamattomien tietojen mukaan Heleniuksen ottelusta kuittaama palkkio on euroina ja dollareina seitsennumeroinen summa.

Uran arvokkaimmasta palkkiosta huolimatta pettymys lienee melkoinen.

– Näissä tilanteissa nyrkkeilijä ajattelee heti ottelun jälkeen, että tämä oli tässä. Ajan kanssa mieli voi kuitenkin muuttua, Mäki arveli.

– Reitti oli auki MM-otteluun asti, ja nousu takaisin samalle tasolle on pitkä. Kysyntää on jatkossakin, mutta mahtaako Heleniusta kiinnostaa lähteä otteluihin nousevia kykyjä vastaan.

Ottelusta ei jäänyt jossiteltavaa, mutta Mäki jäi pohtimaan Heleniuksen valmistautumista. Helenius valmistautui voitokkaaseen Adam Kownacki -otteluun Wilderin leirillä Yhdysvalloissa, nyt Ahvenanmaalla.

– Olisi ehkä kannattanut nytkin lähteä aikaisemmin Yhdysvaltoihin harjoittelemaan.

Samalla Mäki tunnusti Wilderin tyyliltään äärimmäisen hankalaksi Heleniukselle.

– Wilder on nopea, ja hänellä oli myös ulottuvuusetu, Mäki totesi.

– Helenius yritti viedä ottelua, mutta hänelle sopivat paremmin vastustajat, jotka tulevat vastaan. Helenius on parhaimmillaan, kun hän pääsee kontraamaan.