Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapallotähti Neymar vapautettiin syytteistä – brasilialaishyökkääjälle vaadittiin vankeutta ja sakkoja kohutusta Barcelona-siirrosta

Jalkapallotähti Neymar vapautettiin perjantaina korruptio- ja petossyytteistä, jotka liittyivät brasilialaishyökkääjän pelaajasiirtoon Santosista Barceloonaan. Myös tapauksen muut syytetyt vapautuivat syytteistä.

Nykyään PSG:ssä pelaava Neymar, 30, sanoi Barcelonassa pidetyssä oikeudenkäynnissä aiemmin, ettei hän muistanut osallistuneensa siirtoneuvotteluihin vuonna 2011. Neymar siirtyi Santosista Espanjan suurseuraan vuonna 2013.

Espanjalaissyyttäjät vaativat Neymarille kahden vuoden vankeustuomiota ja kymmenen miljoonan euron sakkoa. Neymar oli yksi tapauksen yhdeksästä syytetystä, joihin kuuluivat myös muun muassa Neymarin vanhemmat, pelaajan asioita hoitava N&N-yhtiö sekä Barcelonan entiset puheenjohtajat Sandro Rosell ja Josep Maria Bartomeu.

Neymarin siirtoa alettiin tutkia vuonna 2015, kun 40 prosenttia Neymarin Santos-sopimuksesta omistanut DIS-yhtiö teki valituksen siirrosta. Brasilialaisyhtiön mukaan Neymar, Barcelona ja Santos tekivät yhteistyötä peittääkseen kaupan todelliset kustannukset.

Barcelonan mukaan Neymarin siirto maksoi 57,1 miljoonaa euroa, mutta syyttäjät uskoivat summan olleen vähintään 83 miljoonaa euroa. DIS on hakenut tapauksesta 35 miljoonan euron korvausta.