Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rengasvalinta teki Bottaksen kisasta tahmean, mutta pitkä pisteetön putki sentään katkesi

Odotettua heikommin toimineet kovat renkaat tekivät F1-kuski Valtteri Bottaksen Meksikon gp:stä vaikean. Bottas saattoi olla kuitenkin tyytyväinen siihen, että katkaisi pitkän pisteettömän putkensa.

Bottas ajoi Mexicon Autodromo Hermanos Rodriguez -radalla kymmenenneksi ja otti näin yhden MM-pisteen. Hänen edelliset pisteensä olivat kesäkuun Kanadan gp:stä, ja välissä hän oli tarponut kymmenen kilpailua ilman pisteitä, mikä oli koko lähtöruudukon pisin käynnissä ollut kuiva kausi.

– Ainakin saimme yhden pisteen. Tässä on mennyt kymmenen kisaa ilman pisteitä, joten ainakin se on jotakin, ja saimme enemmän pisteitä kuin Aston Martin, Bottas sanoi kisan jälkeen.

Bottaksen Alfa Romeo -tallilla on menossa tiukka vääntö Aston Martinin kanssa valmistajien MM-sarjan kuutossijasta. Aston Martin on ottanut viime kisoissa Alfaa kiinni kovalla tahdilla ja oli kaventanut eron vain kolmeen pisteeseen, mutta sunnuntaina Mexicossa Aston-kuskit jäivät pisteittä. Näin Alfa Romeolla on neljän pisteen hajurako ennen kauden kahta viimeistä kisaa.

Kova rengas toimi harjoituksissa hyvin

Suomalaiskuski starttasi Meksikossa mainiosti kuudennesta ruudusta, mutta menetti heti lähdössä kaksi sijaa. Myöhemmin hän putosi vielä kaksi sijaa lisää, kun Alfa Romeon rengasvalinta ei mennyt nappiin. Bottas olisi saattanut jopa jäädä pisteittä, mutta Fernando Alonson keskeytys moottoririkon takia pelasti suomalaisen 10. sijalle.

– Etenkään toisella stintillä kovilla renkailla en vain saanut renkaita toimimaan. Etenkin eturenkaat olivat koko ajan toimintaikkunan alapuolella, joten jos saisin ajaa kisan uudelleen, valitsisin ehdottomasti pehmeät renkaat. Jotkut autot suorastaan lensivät pehmeillä renkailla, Bottas harmitteli.

Talli oli Bottaksen mukaan jo ennen kisaa päättänyt ottaa toiselle stintille kovat renkaat, koska ne olivat toimineet harjoituksissa kohtuullisen hyvin.

– Mutta se oli vain muutama kierros. Tänään ne tuntuivat aluksi ihan hyviltä, mutta hyvin nopeasti lämpötilat putosivat toimintaikkunan alapuolelle. Helppo sanoa jälkeenpäin, tämä olisi mennyt eri tavalla eri renkaalla, Bottas kertoi.

– Jos meillä olisi ollut toisella stintillä pehmeät renkaat, olisimme sijoittuneet yhden pykälän paremmin.

Bottas oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että Alfa Romeon auto vaikuttaa päivitysten myötä nyt nopeammalta kuin pitkiin aikoihin. Jo viikko sitten Yhdysvalloissa vauhti oli kohdallaan, mutta Bottas ajoi kisassa ulos.

– Olimme Austinissa aika-ajon päätösosiossa ja meidän olisi pitänyt saada pisteitä, joten toivon, että olemme tällä tasolla loppukauden ajan. En näe syytä, miksi niin ei olisi.