Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Mörkö" Anttilan tulot yli 220 000 euroa, Jokerit-pomo Jari Kurrin tulot yli 500 000 euroa

Jääkiekon maailmanmestari ja olympiavoittaja Marko Anttilan verotettavat tulot vuonna 2021 olivat 222 000 euroa. Hän edusti seurajoukkuetasolla KHL-joukkue Helsingin Jokereita.

"Mörkö" Anttila nousi kansansuosikiksi, kun hän johdatti Suomen maailmanmestariksi 2019. Hän toimi kapteenina myös MM-kilpailuissa 2021, joissa Suomi saavutti hopeaa. Varakapteenina hän oli voittamassa helmikuussa Pekingissä Leijonien ensimmäistä olympiakultaa ja vielä toukokuussa maailmanmestaruutta Tampereella.

Helsingin Jokerien seurapomo Jari Kurrin verotettavat tulot vuonna 2021 olivat 514 000 euroa. Kurrin tuloista ansiotuloja oli noin 486 000 euroa ja pääomatuloja noin 28 000 euroa.

Jokerit-kasvatti Kurri on jääkiekon NHL:n ensimmäinen suomalainen supertähti ja voitti Stanley Cupin viidesti. Pelaajauransa jälkeen hän on työskennellyt esimerkiksi Suomen maajoukkueen GM:nä ja Jokereissa eri johtotehtävissä. Viime vuonna hän oli Jokerien puheenjohtaja.

Jokerit vetäytyi KHL:stä Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Jokereita valmentaneen Lauri Marjamäen verotettavat tulot olivat 316 000 euroa. Nykyisin hän luotsaa liigajoukkue Oulun Kärppiä.

Olympia- ja MM-joukkueiden avainpelaajiin kuulunut Hannes Björninen pelasi viime vuonna Lahden Pelicansin liigajoukkueessa ja Jokereissa. Hänen tulonsa olivat 102 000 euroa.

Venäjälle jääneillä suomalaisurheilijoilla "nollatulot"

Jääkiekkoilija Teemu Pulkkinen, jääpalloilija Tuomas Määttä ja lentopalloilija Lauri Kerminen eivät maksaneet Suomeen veroja ansiotuloistaan vuonna 2021. Pulkkisella oli tänään julkaistujen verotietojen mukaan pääomatuloja 22 716 euroa, mutta ei ansiotuloja.

Kolmikosta kukin herätti kohua, kun he jäivät pelaamaan venäläisiin sarjoihin sen jälkeen, kun Venäjä käynnisti hyökkäyssodan Ukrainaan.

Myöskään Venäjän lentopallomaajoukkuetta valmentaneella Tuomas Sammelvuolla ei ollut verotettavia ansiotuloja. Hän valmentaa nykyisin Puolan pääsarjassa ja Kanadan maajoukkuetta. Sammelvuo luotsasi Tokion olympialaisissa 2021 Venäjän hopealle.

Jukka Jalonen ylsi 300 000 euroon - myös Markku Kanervalla muhkea tilipussi

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen verotettavat tulot vuonna 2021 olivat 300 000 euroa. Leijonat saavutti Jalosen komennossa MM-hopeaa 2021 ja tänä vuonna helmikuussa olympiakultaa ja toukokuussa maailmanmestaruuden.

Miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva sai 260 000 euroa. Suomi pelasi viime vuonna hänen komennossaan ensimmäistä kertaa jalkapallon miesten arvoturnauksessa, mutta jäi EM-kilpailuissa alkulohkoon.

Miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovin verotettavat tulot olivat 4 900 euroa. Hän valmensi viime vuonna päätyönään Ranskassa ja toimi lisäksi Susijengin apuvalmentajana.

Tänään julkaistuissa verotiedoissa näkyvät pääoma- ja ansiotulot.