Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hamiltonin huikea vuosien voittosarja vaarassa katketa – sunnuntaina viimeinen mahdollisuus pitää sarja voimassa, mutta Mercedes ei aio erityisesti "suosia" mestarikuskia

Formula ykkösissä kautta aikain eniten gp-voittoja (103) ajanut Lewis Hamilton on juhlinut gp-ykköstilaa joka ikinen vuosi F1-uransa aloitusvuodesta 2007 alkaen. Hän jakaa peräkkäisten voiton tuoneiden vuosien ennätystä Michael Schumacherin kanssa (15 peräkkäiskautta).

Tänä vuonna brittisuuruus on kuitenkin yltänyt parhaimmillaan vain viidesti toiselle sijalle. Voittoputken jatkamiseen on enää yksi mahdollisuus, sunnuntaina ajettava kauden päätöskisa Abu Dhabissa. Hamiltonin Mercedes-talli ei kuitenkaan aio antaa seitsenkertaiselle maailmanmestarille erityisasemaa Abu Dhabissa, kertoo tallipäällikkö Toto Wolff Autosportille. Mercedes sai kauden ensimmäisen voittonsa viime sunnuntaina Brasiliassa, kun George Russell ajoi uransa avausvoiton ja Hamilton toi tallille kaksoisvoiton.

– Luulen, ettei Lewis tarvitse mitään priorisointia, eikä hän ikinä sellaista edes haluaisi, Wolff painottaa.

– Hän taisi jo aiemmin mainita, että tuo ennätys ei ole hänelle niin tärkeä. Tärkeintä on, että olemme saamassa auton taas takaisin (kärkeen) ja toivottavasti ensi vuonna ajamme useammasta voitosta ja mestaruudesta.

Hamilton todellakin totesi syyskuussa, että peräkkäisvuosien voittoputki ei ole tärkeä hänelle.

– En keskity siihen, mutta totta kai yritän saada voiton tänä vuonna. Tuo ennätys ei ole minulle tärkeä, enkä oikeastaan välitä ennätyksistä yleensäkään sen kummemmin, Hamilton sanoi tuolloin.