Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KalPa jätti valituksen ranskalaispuolustajansa massiivisesta pelikiellosta – Liigan kurinpitodelegaatio kumosi tilannehuoneen ratkaisun

KalPa Hockey Oy kertoi torstaina tiedotteessaan jättäneensä valituksen ranskalaispuolustaja Hugo Gallet’n saamasta kurinpitopäätöksestä urheilun oikeusturvalautakunnalle.

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi myöhään keskiviikkoiltana Gallet’lle yhteensä seitsemän ottelun pelikiellon Ilves-hyökkääjä Henrik Haapalaan kohdistuneesta päätaklauksesta tiistain liigakierroksella.

Itse taklaus katsottiin viiden ottelun pelikiellon arvoiseksi ja kaksi lisäottelua aiheutui Gallet’n aikaisemmasta kurinpitohistoriasta, josta löytyy yksi isompi tahra.

Gallet kärsi kaudella 2020–2021 kolmen ottelun pelikiellon hänen lyötyään KooKoon Vilmos Galloa poikittaisella mailalla naamaan.

KalPa kokee, että tuorein kurinpitopäätös ei ole syntynyt oikeudenmukaisin perustein.

– Meille on tärkeää, että pelaajiamme kohdellaan sääntöjen mukaisesti, yhdenvertaisesti ja oikeudenmukaisesti.

– Tässä tapauksessa koemme, että kurinpitopäätös ei ole syntynyt näitä meille tärkeitä periaatteita noudattaen ja sen vuoksi olemme päätyneet tekemään päätöksestä valituksen urheilun oikeusturvalautakunnalle, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman taustoitti seuran tiedotteessa.

Gallet’lle langetettu kurinpitopäätös ja sitä edeltäneet tapahtumat olivat monisäikeinen tapahtumasarja.

Itse ottelussa Gallet’lle ei tuomittu tilanteesta rangaistusta. Ilves-ottelun jälkeen Liigan tilannehuone ei vienyt tapausta kurinpitokäsittelyyn, joten tamperelaiset ottivat ohjat omiin käsiinsä.

Ilves teki keskiviikkona taklauksesta erillisen käsittelypyynnön Liigan kurinpidolle, jossa se käsiteltiinkin pikavauhtia keskiviikkoiltaan mennessä. Yhtäkkiä nolla ottelua vaihtuikin peräti seitsemän ottelun pelikielloksi.

– Päätuomarikaksikko ei nähnyt tilannetta itse ottelussa. Pelin jälkeen tilannehuone tarkisti taklauksen videolta, mutta he eivät nähneet sitä jatkokäsittelyn arvoiseksi. Joukkueilla on kuitenkin oikeus nostaa tilanteita itse käsittelyyn, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kertasi.

Rönn korostaa, että päätösvalta sanktioista on täysin Liigan kurinpitodelegaatiolla, joka toimii omana erillisenä yksikkönään. Hän ei halunnut ottaa kantaa saatuihiin päätöksiin ja tilanteiden toistuvuuteen KalPan osalta.

– Tässä lajissa sattuu ja tapahtuu nopeasti. Meidän kaikkien on pidettävä huolta tästä lajista. Viime aikoina pääosumat ovat lähteneet taas hiukan nousuun, mikä on tietysti valitettava asia, Rönn mietti.