Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Australia ihastutti MM-Qatarissa urhoollisuudellaan – "Toivottavasti olemme inspiroineet tulevia sukupolvia"

Australian sisukas jalkapallomaajoukkue putosi MM-turnauksesta neljännesvälierän niukalla 1–2-tappiolla Argentiinalle, mutta kotimaassaan Socceroos-ryhmää odottaa sankarin vastaanotto. Päävalmentaja Graham Arnoldin miehistö sivusi Qatarissa Australian parasta MM-saavutusta vuodelta 2006, vaikka joukkueessa ei ollut Harry Kewellin, Tim Cahillin tai Mark Vidukan kaltaisia tähtipelaajia.

– Olemme tästä (saavutuksesta) ylpeitä ja voimme pitää päämme pystyssä. Toivottavasti olemme inspiroineet (maamme) tulevia sukupolvia. Voi varmaan sanoa, että olemme tietyllä tapaa uranuurtajia, ja tämä on hyvä asia maamme jalkapallolle, hyökkääävä keskikenttäpelaaja Riley McGree, 24, pohdiskeli.

Australia kaatoi alkulohkon ratkaisuottelussa Tanskan sitkeällä puolustamisellaan ja terävillä suorahyökkäyksillään. Maan suurissa kaupungeissa saavutusta juhlittiin railakkaasti kaduilla keskellä yötä.

Myös suursuosikki Argentiina oli kovilla neljännesvälierän lopussa. Laitapuolustaja Aziz Behich oli tasoittaa ottelun 2–2:een huiman sooloyrityksensä päätteeksi, mutta ihmettä ei tällä kertaa tapahtunut. Aivan lopussa 18-vuotiaalla Garang Kuolilla oli huippupaikka, jonka maalivahti Emiliano Martinez kuitenkin nollasi.

– Toivon, että tämä saavutuksemme nostaa australialaisen jalkapallon maailmankartalle ja auttaa lajia kotimaassamme kasvuun, laitapelaaja Craig Goodwin sanoi.

Goodwin teki Australian ainoan maalin 1–4-avaustappiossa Ranskalle. Seuraavassa MM-ottelussaan joukkue nosti osakkeitaan 1–0-voitolla Tunisiasta.

– Meillä on aussien dna ja aussien henki. Jos pystymme kehittämään teknisiä ja taktisia taitojamme joidenkin Euroopan ja Etelä-Amerikan maiden tasolle, niin sitten voimme tehdä jotain todella erityistä, Goodwin sanoi.