Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Aalto leiskautti kauden parhaaseensa Titisee-Neustadtissa

Suomen Antti Aalto ylsi perjantaina 20:nneksi Saksan Titisee-Neustadtissa hypätyssä mäkihypyn miesten maailmancupin kilpailussa. Sijoitus on hänelle kauden toistaiseksi paras ja ylipäätään kauden paras suomalaissijoitus.

Ensimmäisen kierroksen alkuvaiheessa hypänneet Aalto ja Niko Kytösaho joutuivat hetken jännittämään toisen kierroksen paikkojaan, mutta muuttuneet sääolot kutistivat monen hyppääjän siivuja. Suomalaisista Eetu Nousiainen (121,5 metriä) jäi ensimmäiselle kierrokselle, mutta 130 metriä hypännyt Aalto ja 128,5 metriä hypännyt Kytösaho selvittivät ensimmäisen kierroksen lopulta vaikeuksitta.

Kytösaho hyppäsi toisella kierroksella 125,5 metriä ja taipui 22. sijalta 26:nneksi. Aalto mittautti 128,5 metriä ja putosi pykälän 20:nneksi.

Maailmancup käynnistyi kuukausi sitten Puolan Wislassa, mutta siellä toisen kierroksen paikat jäivät haaveeksi suomalaisilta. Aalto ja Kytösaho avasivat suomalaisten pistetilin Rukalla kaksi viikkoa sitten, kun Kytösaho oli 25:s ja Aalto 26:s. Nyt kauden viidennessä kilpailussa he jatkoivat pisteiden saalistamista.

Slovenian Anze Lanisek voitti ennen maailmancupia johtavaa Puolan Dawid Kubackia. Saksan Karl Geiger oli kolmas ja palautti saksalaiset palkintokorokkeelle vaisun alkukauden jälkeen.