Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FIA kielsi poliittiset kannanotot kuljettajilta – ainakin ilman lupaa tehdyt

Formula ykkösissä on viime vuosina nähty useita otsikoihin nousseita poliittisia kannanottoja kuljettajilta. Nyt Kansainvälinen autoliitto FIA on päivittänyt sääntöjään asian suhteen, ja jatkossa ilman FIA:n lupaa tehdyt "poliittiset, uskonnolliset tai henkilökohtaiset" kannanotot ovat kiellettyjä niin formula- kuin muiltakin kuskeilta autourheilussa. Asiasta kertoi Autosport-sivusto tiistaina.

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton on ollut kantaa ottamisen eturintamassa. Kenties kuuluisin tapaus oli vuoden 2020 Toscanan gp:ssä, kun Hamilton esiintyi palkintopallilla paidassa, jossa luki: "Pidättäkää poliisit, jotka ampuivat Breonna Taylorin". Hamilton viittasi aiemmin samana vuonna Yhdysvalloissa tapahtuneeseen mustaihoisen Taylorin ampumiseen tämän nukkuessa kotonaan.

Tapauksen myötä FIA käski kuljettajia esiintymään palkintopallilla ja kisan jälkeissä media-aktiviteeteissa vain ylös asti napitetuissa ajopuvuissa.

Viime vuosina myös saksalaissuuruus Sebastian Vettel kiinnitti vaatetuksellaan ja ajokypärätekstein huomiota niin ympäristöasioihin kuin poliittisiin kysymyksiin.