Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Luka Doncic velmuili tarvitsevansa oluen historiallisesta tripla-tuplasta palautumiseen

Dallas Mavericksin tähtipelaaja Luka Doncic kirjoitti uusiksi koripallon NBA:n historiaa keskiviikon vastaisen yön kierroksella. Hän johdatti Dallasin 126–121-jatkoaikavoittoon New York Knicksistä ja summasi hurjat 60 pistettä.

Ottelusta historiallisen teki se, että hän kahmi lisäksi 21 levypalloa ja antoi 10 koriinjohtanutta syöttöä. Slovenialaisesta tuli NBA:n ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt tripla-tuplan siten, että se on koostunut vähintään 60 pisteestä ja 20 levypallosta.

Hän on toinen pelaaja James Hardenin jälkeen, joka on tehnyt 60 pistettä tripla-tuplassa. Harden summaili 60 pistettä, 10 levypalloa ja 11 syöttöä Houston Rocketsin peliasussa vuonna 2018.

– Hän on erityinen, Mavericksin valmentaja Jason Kidd ylisti Doncicia.

– Sellaisen tekeminen on vaikeaa, mitä kukaan ei ole tehnyt aiemmin. Mukana on ollut jokunen loistava pelaaja ennen häntä.

"Olin onnekas"

Doncicille levypallojen määrä on uran korkein ja tripla-tupla seitsemäs. Hänen piti yltää ihmetekoihin, jotta Dallas sai venytettyä pelin jatkoajalle. New York johti 33,9 sekuntia ennen neljännen neljänneksen loppua yhdeksällä pisteellä, mutta Dallas oli loppusekunteina vahvempi 12–3.

Doncic pääsi käsiksi epäonnistuneen vapaaheittonsa levypalloon ja pussitti hyppyheitolla tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä sekunti ja tasoitti pelin lukemiin 115–115.

– Olin onnekas. Heitin vain pallon ylös, 23-vuotias slovenialainen jutteli.

Doncic pussitti jatkoajalla seitsemän Dallasin kaikkiaan 11 pisteestä. Kotiyleisö osoitti hänelle äänekkäästi suosiotaan ottelun ratkettua.

– Olen hemmetin väsynyt. Tarvitsen palauttavan oluen, hän velmuili kenttähaastattelussa.