Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Miami Heat heitti täydellisesti uuden NBA-ennätyksen

NBA-koripalloliigan Miami Heat teki uuden ja varsin hämmästyttävän liigaennätyksen, kun se kukisti keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Oklahoma City Thunderin 112–111. Trillerivoitossa isoa roolia näytteli Heatin varmuus vapaaheittoviivalla: joukkue pussitti kaikki 40 vapariaan.

Heatin neljäkymmentä sisään neljästäkymmenestä peittosi liigan aiemman vapaaheittoennätyksen, joka oli Utah Jazzin nimissä joulukuulta 1982. Jazz upotti tuolloin ottelussa Portlandia vastaan kaikki 39 vapaaheittoaan.

Ennätyksen tuoneen 40. onnistumisen teki Jimmy Butler, kun peliaikaa oli jäljellä 12,9 sekuntia. Se oli lopulta ottelun voittanut piste, ja 23 vapariaan upottanut Butler nousi korkealla yhden ottelun vapaaheittotarkkuudessa. James Harden ja Dirk Nowitzki pitävät ennätystä 24 onnistuneella vapaaheitolla ilman ohiheittoa, Butler ja Dominique Wilkins ovat seuraavina ennätystilastossa.