Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Louko ja Kempas selvittivät Hipposhallin kaarteet Suomen ennätyksien arvoisesti

Lapuan Virkiän Valtteri Louko ja Joensuun Katajan Silja Kempas juoksivat sunnuntaina 150 metrin halliratojen Suomen ennätykset Jyväskylän Hipposhallissa. Louko puristi ajaksi 16,27 ja alitti Elmo Lakan viisi vuotta vanhan tuloksen viidellä sadasosalla.

– Suorat menivät hyvin, mutta kaarteet olivat aika tiukat 150 metrin juoksuun. Ei meinannut millään onnistua. Aika ei ollut yllätys. Olen treeneissä juossut aika hyvin ja tuohon jäi parantamiseen varaa nimenomaan kaarteisiin, Louko kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Konsta Alatupa (16,41) oli toinen ja Kristian Peltola (17,19) kolmas.

Kempas (18,16) alitti kahdella sadasosalla Aino Pulkkisen kuusi vuotta vanhan SE:n.

– Harjoituksissa on otettu 150 metrin vetoja testeinä, ja niiden perusteella tiesin, että se voisi mennä. Ei SE varsinaisena tavoitteena kuitenkaan ollut.

"Aika väsynyttä menoa"

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Rasmus Vehmaa sivusi Lakan 19-vuotiaiden miesten 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä 7,76.

Vehmaan seurakaveri Kristiina Halonen paransi nimissään olleen naisten 600 metrin Suomen ennätyksen lukemiin 1.31,45. Edellinen oli neljän vuoden takaa 1.32,33.

– Olisi pitänyt laittaa hanaa heti viimeisen kierroksen alussa, Halonen kertasi.

Lahden Ahkeran Veera Perälä käväisi kärjessä päätöskierroksella, mutta Halonen puristi ykköseksi.

– Aika väsynyttä menoa. Ei ole irtiottokykyä, kun olen treenannut aika kovaa. Hallikaudella ei ole mitään suurempia tavoitteita. Juoksen paljon näitä sileitä matkoja, viime vuonna 400 metrin aitajuoksussa MM- ja EM-kilpailuissa Suomea edustanut Halonen sanoi.

Halosen kisapäivä oli pitkä, kun hän osallistui myös 150 metrin sileän kilpailuun (18,25) ja oli toinen Suomen ennätyksen juosseen Kempaksen jälkeen. Laura Loponen (18,39) oli kolmas.