Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiril Udnes Weng huilaa toipilaana Les Roussesin viikonlopun

Maastohiihdon naisten maailmancupia johtava Norjan Tiril Udnes Weng jää pois viikonloppuna Ranskan Les Roussesissa järjestettävistä cupin kilpailuista. Norjan hiihtoliitto ilmoitti tiistaina, ettei Weng ole vielä toipunut kilpailuvalmiuteen Tour de Ski -kiertueen jälkeisestä sairastelustaan.

Weng päätti jäädä pois Les Roussesista keskusteltuaan tilanteesta Norjan maajoukkueen valmentajien ja lääkäreiden kanssa.

– Tiril tarvitsee enemmän aikaa ennen kuin on valmis kilpailemaan, ja hänen päätavoitteensa on Planican MM-kilpailuissa, maajoukkueen valmentaja Sjur Ole Svarstad kertoi.

Wengillä oli maailmancupin kokonaiskilpailun kärkinaisena ylimääräinen paikka Les Roussesin kilpailuihin, joten hänen tilalleen ei nimetä hiihtäjää.

Weng, 26, sijoittui vuodenvaihteesta alkaneella Tour de Skillä Frida Karlssonin ja Kerttu Niskasen jälkeen kolmanneksi. Sen jälkeen hän sairastui, eikä kyennyt osallistumaan Norjan mestaruuskilpailuihin.

Maailmancupia Weng johtaa 287 pisteen erolla Karlssoniin. SM-kisojen aikaan harjoitteluun keskittynyt Niskanen on cupissa kolmantena.

Tärkeä viikonloppu

Les Roussesin maailmancupilla on poikkeuksellista painoarvoa, sillä viikonlopun ohjelmassa on MM-kisojen kaltainen lajivalikoima. Perjantaina hiihdetään kymppi vapaalla hiihtotavalla, lauantaina perinteisen hiihtotavan sprintti ja sunnuntaina 20 kilometrin yhteislähtö perinteisellä.

Maailmancup jatkuu ennen MM-kisoja vielä Italian Toblachissa 3.–4 helmikuuta. Siellä sprintti hiihdetään vapaalla, toisin kuin MM-kisoissa, mutta Toblachin vapaan hiihtotavan kympillä saatetaan esimerkiksi katsastaa suomalaishiihtäjiä MM-kisojen vapaan hiihtotavan matkoille.

Planican MM-kisojen hiihtolajit kilpaillaan 23.2.–4.3. Maailmancup päättyy maaliskuun lopulla Salpausselän kisoissa.