Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Miesten maailmancupin viestistä heltisi vitossija – Iivo Niskanen väläytti nousukuntoaan 4x7,5 kilometrin kilpailun kakkososuudella

Markus Vuorela, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki kestivät maastohiihdon maailmancupin viestin kärkikamppailussa 4x7,5 kilometrin kilpailun viime kilometreille. Hyvärinen toi Suomen viimeiseen vaihtoon toisena, mutta Mäki piti seitsemän joukkueen kärkikamppailussa vain Saksan ja Ranskan takanaan.

Suomen viides sija heltisi 33,5 sekuntia voittajaa hitaampana.

Norjan kaksi joukkuetta lähtivät viestiin selvinä suosikkeina, mutta ilman Johannes Hösflot Kläboa ja Pål Golbergia Norjan ykkösjoukkue jäi kolmanneksi ja kakkosjoukkue neljänneksi.

Yllätysvoiton nappasi Italia joukkueella Dietmar Nöckler, Francesco De Fabiani, Simone Dapra, Federico Pellegrino. Pellegrino jätti kirikamppailussa Ruotsin Edvin Angerin ja Norjan Harald Östberg Amundsenin 0,6 sekunnin erolla toiseksi ja kolmanneksi.

Niskanen ravisteli vastustajiaan

Avausosuudella Markus Vuorela toi Suomen vaihtoon Norjan kakkosta takaa-ajaneessa kärkiryhmässä. Iivo Niskanen ajoi toisella perinteisen osuudella Norjan Hans Christer Holundin kiinni ja ahdisti kärkiryhmän lujille toisella 3,75 kilometrin kierroksella.

Vaihtoon Niskanen tuli kolmantena.

– Yritin tehdä kunnon hyökkäyksen, etteivät muut pääsisi ihan kantaan, mutta tasaisella osalla peesissä oli luvattoman helppo seurata, Niskanen kertasi hiihtoaan V Sportilla

– Jälkeenpäin ajatellen paukut olisi pitänyt jättää mäkien loppuun, mutta saatiinpahan Norja kiinni.

Perttu Hyvärinen nosti Suomen ensimmäisellä vapaan hiihtotavan osuudella toiseksi 4,3 sekunnin päässä Norjasta.

– Oli tosi liukas keli, ja rata oli helpohko, joten eroja ei oikein tullut. Piti vain kestää joukossa hyvällä paikalla, Hyvärinen totesi.

Mäki nousi lopussa kaksi sijaa

Mäki joutui luovuttamaan kärkikamppailussa viimeisen lenkin alussa. Lopussa hän otti kirivoitot Saksan Florian Notzista ja Ranskan Richard Jouvesta.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Planican MM-kisojen jälkeen Oslossa 12. maaliskuuta. Cup päättyy Salpausselän kisoihin maaliskuun lopulla.

MM-kisojen hiihtolajit alkavat perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailuilla 23. helmikuuta.