Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Hulluduunari taisteli tähtitammaksi Vermossa – Villieläin vihdoin voittovuorossa

Keskiviikkoiltana Vermossa kilpailtu Tammatähti-lähtö päättyi Antti Teivaisen ohjastaman Hulluduunarin voittoon.

Antti Teivainen lähti Hulluduunarin kanssa matkaan 40 metrin takamatkalta. Kaksikko paranteli heti kiihdytysvaiheessa asemiaan kovasti, ja lopulta Hulluduunari taittoi pääosan ravaamastaan 2 160 metrin matkasta toisella juoksuradalla ilman vetoapua.

Kouvolalaisen Pertti Niverin valmentama Hulluduunari pyrki kirivaiheen alussa muista irti. Tamma oli jo hieman karkuteillä, mutta M.A. Piste ja Tutun Impi ehtivät lopussa aivan tuntumaan. Hulluduunari piti täpärästi pintansa.

– Töitä jouduimme tekemään viimeiset 1 300 metriä, mutta hevonen oli hyvä tänään. Vaikka voitto meni tiukalle, saa tamma puhtaat paperit tämän päivän suorituksestaan, Teivainen puhui voittajahaastattelussa.

Duunari Tallin omistama ja kasvattama Hulluduunari ansaitsi voitostaan 4 000 euroa. Vermon ykköstila oli 13-vuotiaan kauden ensimmäinen ja uran 18.

Osat vaihtuivat viimein

Suomenhevoset Rannan Pomo ja Villieläin iskivät loppuvuonna Vermossa yhteen peräti kuudesti. Joka kerta Rannan Pomo tuli yhden sijoituksen Villieläintä aikaisemmin maaliin.

Kotiradan valmentajan Kaisa Toivosen treenaama Villieläin oli keskiviikkona kirivaiheessa jo alakynnessä Rannan Pomoa vastaan, mutta tällä kertaa ruuna tsemppasi lopussa paremmin ja taisteli voittoon.

– Antille (Teivainen, Rannan Pomon ohjastaja) sanoin lähdön jälkeen, että mahtava matsi! Monta kertaa on oltu sen jälkeen toisena maalissa, ja kiva välillä, että menee näinkin päin, ohjastaja Olli Koivunen iloitsi.

Lämminveristen kovimmassa sarjassa Ville Tonttilan ohjastama ja valmentama The Dude ravasi yllätysvoittoon keulajuoksulla.

– The Dude on aivan mahtava kilpahevonen, Tonttila kuvaili urallaan 102 kertaa kilpaillutta 9-vuotiasta.

Toto65-voittoihin ravasivat myös Jacques Hyneman, Richard Halm ja Queen Diablo. Täysosumalla voitti 894,09 euroa, viidellä oikein sai 42,54 euroa.