Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallin toimintatavat ovat jo takaraivossa – Bottas luottaa Alfa Romeon edistysaskeliin

Valtteri Bottas on tyytyväinen tämän kauden Alfa Romeostaan saamaansa tuntumaan, kun formula ykkösten testit on ajettu ennen ensi viikonloppuna alkavaa MM-sarjan kautta. Bottas oli lauantaina kolmannen testipäivän kolmanneksi nopein Bahrainissa, jossa Sakhirin radalla kaasutellaan kauden avauskilpailu ensi viikon sunnuntaina.

– Tänään oli positiivinen päivä yhtä ongelmaa lukuun ottamatta. Testien perusteella on aika vaikea arvioida kilpailukykyämme, mutta tuntuu siltä, että olemme melko hyvässä tilanteessa, Bottas sanoi testipäivän tauottua.

Bottas odottaa toisesta kaudestaan Alfa Romeolla parempaa kuin ensimmäisestä. Parannusta pitää suomalaisen mukaan tulla tallin asemiin sekä hänen omiin kisasuorituksiinsa. Viime kaudella hän oli MM-loppupisteissä kymmenes.

– Olemme ottaneet askelia eteenpäin tallina, jos mittarina on auton laatu. Viime vuoteen verrattuna meillä oli nyt paljon vähemmän teknisiä ongelmia, ja auto tuntuu paljon paremmalta ajettavalta kuin viimevuotinen. Toivotaan, että saamme edistystä aikaan, Bottas totesi.

Enää Bottaksen ei ainakaan tarvitse opiskella tallin toimintatapoja, sillä ne hän sisäisti täysin jo ensimmäisen kauden aikana.

– Nyt voi keskittyä varsinaiseen työhön, Bottas sanoi.

Testeissä yksi tekninen ongelma

Sakhirin kolmantena testipäivänä Bottaksen auto pysähtyi kerran radalle. Bottas arvioi, että vika liittyi voimantuottoyksikköön.

– Siitä tuli pieni viivytys, mutta saimme silti ajettua kunnolla kierroksia, Bottas sanoi.

Hän kiersi radan 131 kertaa, ja suurempiin kierrosmääriin venyivät vain Williamsin Alexander Albon ja testipäivän kärkiajan ajanut Red Bullin Sergio Perez. Bottas jäi Perezin vauhdista 0,522 sekuntia. Hänen ja Perezin väliin testituloksissa ylsi Mercedeksen konkari Lewis Hamilton.

– Odotan innolla ensi viikkoa. Saimme tehtyä testeissä kaiken sen, mitä halusimme tehdä. Sain jopa ajettua kisasimulaation ja jonkinlaisen aika-ajosimulaation, Bottas kertoi.