Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen keräsi ottelun suurimman pistepotin, Utah nousi tappioasemasta voittoon

Utah Jazzin suomalaistähti Lauri Markkanen keräsi 27 pistettä, kun Utah nappasi 118–102-kotivoiton San Antonio Spursista. Markkanen keräsi ottelun suurimman pistesaldon. Hieman yli 32 minuuttia pelannut suomalaistähti rohmusi lisäksi neljä levypalloa ja antoi kaksi korisyöttöä.

Ottelua pitkään johtaneesta Spursista korkeimman pistemäärän heitti Jeremy Sochan, joka keräsi 22 pistettä. Joukkuekaveri Keldon Johnson säesti 18 pisteellään. Spurs johti kamppailua enimmillään 14 pisteellä, mutta menetti johtonsa.

Jazzista mukavan pistepotin keräsivät Markkasen lisäksi Kris Dunn (15 pistettä), Ochai Agbaji (14), Talen Horton-Tucker (12) ja Simone Fontecchio (11).

Markkanen onnistui 17 pelitilanneheitostaan yhdeksässä. Seitsemästä kolmen pisteen heitosta koriin meni kolme. Kuudesta vapaaheitosta jokainen onnistui.

– Emme selvästikään ole 48 minuutin joukkue, Spursin päävalmentaja Gregg Popovich harmitteli johdon haihtumista NBA:n kotisivuilla.

Markkanen oli ratkaisuhetkillä tärkeässä roolissa, sillä hän heitti päätösneljänneksellä 14 pistettä. Edellisessä pelissään hän heitti peräti 43 pistettä ja johdatti Jazzin jatkoaikavoittoon Oklahoma City Thunderista.

Jazz länsilohkossa yhdeksäntenä, Spurs pelannut vaisusti

Jazzille voitto oli toinen peräkkäinen. Vaisun kauden pelannut Spurs on hävinnyt peräti 16 tuoreinta otteluaan.

Jazz majailee NBA:n länsilohkossa yhdeksäntenä kerättyään 31 voittoa ja yhtä monta tappiota. Spurs on länsilohkossa vaatimattomasti sijalla 14. Joukkue on kerännyt 14 voittoa ja hävinnyt 47 kertaa.

Muut Suomen aikaa varhain sunnuntaina pelatut ottelut päättyivät seuraaviin tuloksiin: Detroit–Toronto 91–95, Charlotte–Miami 108–103, Orlando–Indiana 108–121, New York–New Orleans 128–106, Memphis–Denver 112–94 ja Philadelphia–Boston 107–110.

____

Korjattu klo 10.18: Utah on länsilohkossa yhdeksäntenä (ei seitsemäntenä), joukkueen pudotuspelipaikka ei ole varma, puoliaikatulos on muutettu oikeaksi. Lisäksi Utahin nousu alkoi kolmannella, ei toisella, neljänneksellä ja edellinen vastustaja oli Oklahoma City Thunder, ei Thunders.