Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

NYT: Fifa aikoo paisuttaa miesten MM-turnausta entisestään – vuoden 2026 kisoihin suunnitteilla 104 ottelua

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa suunnittelee kasvattavansa seuraavan miesten MM-turnauksen ottelumäärää entisestään. Fifa järjestää seuraavan ja kaikkien aikojen suurimman MM-turnauksensa vuonna 2026 Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa. Turnauksen joukkuemäärän on jo aiemmin kerrottu nousevan perinteisestä 32:sta 48:ään.

New York Times uutisoi lähteisiinsä vedoten, että turnauksen ottelumäärä kasvaa vielä 24 ottelulla alkuperäiseen suunnitelmaan nähden. Turnauksen 48 joukkuetta pelaisivat kisoissa yhteensä 104 ottelua, ja turnauksen kesto venyisi todennäköisesti noin 40 päivään. Viime vuoden lopulla Qatarin MM-turnauksessa otteluita oli 64, ja turnaus kesti vajaan kuukauden.

Fifa suunnitteli aiemmin, että turnauksen lohkovaihe pelattaisiin kolmen joukkueen lohkoissa, mutta Qatarin MM-kisojen lohkovaiheen jännittävät ratkaisuvaiheet ja kolmen joukkueen lohkoihin liittyvät epäkohdat saivat kattojärjestön toisiin ajatuksiin. Jos Fifa päätyy vuoden 2026 kisoissa 12:een neljän joukkueen lohkoon, otteluita kertyisi jo lohkovaiheessa 72.

New York Timesin mukaan Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino keskusteli maanantai-iltana kisaformaatista kuuden maanosaliiton johtajan kanssa. Kokoontumisessa ei ilmaantunut vastaväitteitä, ja Fifan on määrä vahvistaa kisasuunnitelmansa myöhemmin tiistaina.