Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Kytösaho hyppäsi cup-pisteille Lillehammerissa – Granerud voittoon

Niko Kytösaho otti ainoana suomalaishyppääjänä cup-pisteitä, kun mäkihypyn miesten maailmancup jatkui tiistaina Norjan Lillehammerissa. Kytösaho hyppäsi HS140-mäessä 126 ja 120 metriä. Hän oli kisassa 24:s.

– Ensimmäinen hyppy oli ihan tuommoinen perushyvä veto, mitä tuossa nyt on muutenkin ollut. Toiseen tuli sitten aivan kamala veto. En tiedä, kuinka se nyt tuntuu olevan niin vaikeaa saada kaksi hyvää hyppyä kisaan tehtyä. Ei se auta kun jatkaa ja koittaa kaivaa se sieltä, Kytösaho totesi tiedotteessa.

Hyppynsä 119 metriin saanut Antti Aalto oli 31:s eli ensimmäinen karsiutuja toiselta kierrokselta. Eetu Nousiainen oli 37:s 113,5 metrin hypyllään.

Kisan voitti Norjan Halvor Egner Granerud ennen Itävallan Stefan Kraftia. Granerudille voitto oli uran 24:s maailmancupissa, mutta ensimmäinen hänen kotimaassaan kisatuissa cup-kilpailuissa.

Naisten karsinnassa Jenny Rautionaho otti paikan keskiviikon kilpailuun. Rautionaho hyppäsi 110 metriä ja oli karsinnan 24:s. Julia Kykkänen jäi 104,5 metriin ja karsiutui kisasta.