Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkkila ja Versluis tähyävät MM-kisojen parhaaseensa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis tavoittelevat lauantaina uransa parasta MM-sijoitusta, kun jäätanssin vapaatanssi huipentaa suomalaisten kisat Japanin Saitamassa. Kaksikko on rytmitanssin jälkeen kahdeksantena.

Viime vuonna Turkkila ja Versluis olivat MM-jäällä 12. sijalla ja Pekingin olympialaisissa 15. sijalla. Tämä kausi toi tammikuussa Euroopan mestaruuskisojen pronssimitalit kotiyleisön edessä Espoossa.

– Täällä oli ihanaa luistella kauden viimeinen rytmitanssi. Myös vapaatanssiin lähdetään luottavaisin mielin, Turkkila sanoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Versluisin mukaan 76,97 pistettä tuoneen rytmitanssin alussa parin luistelu oli varovaista.

– Loppua kohden pystyimme vapautumaan ja päästettiin kaikki irti, Versluis sanoi.

Jäätanssia johtaa ylivoimaisesti Yhdysvaltain pari, viime vuoden MM-kolmoset Madison Chock/Evan Bates ennätyspisteillään 91,94. Viime kaudesta parin tunnelmia varjostaa yhä venäläisluistelija Kamila Valijevan dopingkohu, jonka käsittely on yhä kesken. Sen vuoksi Pekingin olympialaisten joukkuekilpailun mitalit ovat vielä jakamatta. Venäjä voitti kisan ennen Yhdysvaltoja.

– Suurin pettymys on se, että korvaamaton mitalin saamisen hetki jäi kokematta, Bates sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Jyrkinen arvosti MM-kokemusta

Naisten yksinluistelussa MM-debyyttinsä tehnyt Janna Jyrkinen harmitteli vapaaohjelman virheitään, mutta 16-vuotias lappeenrantalaisluistelija nautti silti kokemuksesta.

– Ihan mieletön fiilis, että ensimmäisellä seniorikaudella pääsin MM-kilpailuihin, Jyrkinen sanoi.

Hän joutui helpottamaan osaa hypyistään, mutta paikkasi virheitä ohjelman edetessä. Jyrkinen sai tuomareilta vapaaohjelmasta 104,85 pistettä ja kokosi 21. sijan tuoneet yhteispisteet 160,91. Tammikuussa Jyrkinen oli EM-kotikisoissa seitsemäs.

Mestaruutta puolustanut Kaori Sakamoto sai kotiyleisön osoittamaan seisaaltaan suosiota ja voitti pistein 224,61. Mestaruustaistelusta tuli tiukka, sillä toiseksi luisteli Etelä-Korean Haein Lee pistein 220,94.